HYPOTHERMIA са следващата група на Autumn Souls Of Sofia 2017

hypothermiaposter

И логично на фестивала Autumn Souls of Sofia 2017 имахме нужда от нещо, което да уравновеси стихиите. Това ще направи шведският проект HYPOTERMIA, които потвърдиха своето участие на събитието. То ще се проведе между 25 и 26 ноември в столичният клуб Live&Loud.

HYPOTHERMIA са основани през 2001г. и винаги са били свързани със своите блек метъл корени, но постоянно развиващи своята ритуалистична експресивност, простираща се оттатък жанра и, превръщайки се в нещо ново.

За неподготвения слушател творчеството на Ким Carlsson се оказва един доста горчив за преглъщане хап. Зад гъбра му са групи като Kyla, Lifelover и Life Is Pain и е достатъчно само да погледнем имената на групите, за да разберем, че няма да слушаме жизнерадостна музика за радостта от живота.

Още през 2003г. се появява първото демо на HYPOTHERMIA „Saphien Irretable“, след което настъпва затишие до 2004г. когато върху главите на феновете на негативистичната музика се отприщва истинско бедствие – цели три издания.

Подобни усилия не могат да останат незабелязани и скоро мистър Carlsson издава първия сплит „Lead Yourself To Failure“ заедно с не по-малко депресиращите Durthang. Този албум се отличава с доста угнетяващо (дори за жанра) звучене и атмосфера на пълна безнадеждност. Следва издание с Dimhymn, получило доста високи оценки.

През 2006г. Ким издава дебюта на HYPOTHERMIA „Veins“, излязъл чрез лейбъла Insikt. Изданието е било ограничено само до 1000 броя на CD и 500 на касети. Тази година се оказва доста плодотворна за проекта. Излизат още три сплита (с Aska, Svartnar и Arkha Sva), както и втори студиен албум – „Köld“. Antihumanism Records, обаче се постарават албумът да остане наистина култов. Целият му тираж е само 150 копия, реализирани на касети и „Köld“, меко казано остава труднодостъпен.

През 2007г. HYPOTHERMIA издават третия си албум „Rakbladsvalsen“, разпространяван от лейбълите Total Holocaust и Those Opposed Records. Единият го издава на CD, другият на касети. Останалото е история, която и сами можете да проследите.

HypothermiaИ така десет години след тези събития Ким Carlsson подготвя шестия студиен албум на HYPOTHERMIA и ново ЕР, а през есента ще го видим и на родна сцена.

Join them in the black mass.“ – Hypothermia

Официална ФБ страница на групата.

Билетите за Autumn Souls Of Sofia 2017 до 1 април ще са на цена от 40 лева. Може да ги закупите от eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО!

Групите потвърдили участие до момента:

Svarttjern (Black Metal, Норвегия)
Nocturnal Depression (Depressive Black Metal, Франция)
Imperium Dekadenz (Black Metal, Германия)
Saille (Black Metal, Белгия)
Fausttophel (Melodic Black-Death Metal, Русия-Украина)
Woebegone Obscured (Blackened Funeral Doom, Дания)
Khaospath (Ungodly Black Metal, Швеция)
MartYriuM (Blackened Industrial Death Metal, Малта)
Illumenium (Post Grunge, Естония)

Текуща информация и новини от групите можете да намерите на страницата на събитието, на официалната ФБ страница на фестивала, както и тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото