HUNTRESS – Static (2015)

Huntress - StaticHUNTRESS така и не успяха да покрият големите очаквания, дадени им през 2012 с тогавашния ,,Spell Eater’’ , албум, за когото се говореше, че ще разтърси метъл сцената из основи.  Три години и два музикални опита по-късно това все още не се е случило – с новото си издание ,,Static’’ калифорнийците продължават да сервират музика, която в най-добрия случай бих нарекъл ,,недразнещо скучновата’’. Не мога да не отбележа и факта, че албумът е доста аматьорски миксиран – нещо твърде изненадващо, предвид че става въпрос за небезизвестните Napalm records : китарите звучат някак тенекиено, басът – затъпен, а вокалите – сякаш изрязани от микса. На всичкото отгоре вокалистката Jill Janus очевидно смята, че е много готино и оригинално да ползваш вокален ефект през целия албум. Песните са безлични, но ако трябва да посоча някоя, на която да съм обърнал по-голямо внимание, това ще да е ,,Four Blood Moons’’.

Hе е болка за умиране, ако човек пропусне да прослуша ,,Static’’. Освен ако не се кефи на присъствието на женска, снимала се за плейбой и правеща бледи напъни да се прави на King Diamond от време на време (за щастие липсват опитите за вкарване на екстремни вокали тип Alissa White-Gluz, каквито имаше в ,,Spell Eater’’). Албумът, имащ претенции да бъде ,,Melodic metal masterpiece’’, дори не стъпва на пръста на нещо, което бих категоризирал като ,,въодушевляващо’’.

Оценка 4.5/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото