HOST с дебютен албум

Британският проект HOST анонсира дебютен албум. Той се нарича „IX“ и ще излезе на 24-ти февруари 2023-та година чрез Nuclear Blast.

„Произходът на HOST, новият проект на Nick Holmes и Greg Mackintosh от Paradise Lost, не бива да се асоциира с датиращия от 1999-та година албум, носещ същото име, а по-скоро с клубната музика от Йоркшър от средата и края на 80-те години. Докато Holmes и Mackintosh вече са доказани фанатици на тежката музика, те са също толкова силно привлечени към готик и ню уейв сцената. Запленени от ударните ритми, поразителните мелодии и скрития мрак, двата бързо намират желание да се потопят по-дълбоко. Бързо процъфтялата кариера на двамата музиканти като част от Paradise Lost и превърнала ги в пионери на готик/дуум метъла оставя тази им идея настрана, но аурата и звукът никога не ги напускат. Всъщност, с всяка изминала декада идеята за готик/ню уейв проект расте все по-силно.

Дебютът на HOST „IX“ е еклектична, енергична колекция от песни, която изковава единна мрачна структура, обогатена с различни текстури и оркестрации. Допълнена от внимателно положени китарни линии, албумът е още една реализация на интуитивността и немирния творчески дух на Mackintosh. За да оформи песните в „IX“, Greg предпочита да започне с партии на пиано. Описаните по негови думи като „семпли“ последователности от акорди или партии на пиано са предадени на Nick, който от своя страна нахвърля вокални идеи. След като дуетът намира нужната посока, Mackintosh украсява всяка песен с пищни звукови пейзажи, често замъгляващи разграничението между китари и клавири.“

„IX“ ще излезе във формат на дигипак диск, бяла плоча и специален боксет, включващ гейтфолд винил в мраморно черно и бяло, 12-инчова бонус плоча, както и дигипак диск. Боксетът е в ограничен тираж от 500 бройки.

Песните в албума са:

01. Wretched Soul
02. Tomorrow’s Sky
03. Divine Emotion
04. Hiding From Tomorrow
05. A Troubled Mind
06. My Only Escape
07. Years of Suspicion
08. Inquisition
09. Instinct
10. I Ran
11. Hiding From Tomorrow (Lustmord Remix)
12. Tomorrow’s Sky (Gost Remix)

Първият сингъл се нарича „Tomorrow’s Sky“ и можете да го слушате долу.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото