Homemade песен на ЕКЗИТУС

За пръв път групата не използва акустична китара в запис

Новата песен на ЕКЗИТУС „Нищо ли не помниш” вече е факт, съобщиха от бандата. Интересното при този запис е, че е осъществен почти изцяло в домашни условия.

В средата на март, по план, трябваше да сме в студио „Балканджи” за поредна сесия записи,” разказва основателят на ЕКЗИТУС Андро Стубел и допълва: „Но, както знаете, всичко беше затворено и принудително се озовахме вкъщи. С Пламен (Кирков – вокалист и басист на групата) започнахме да си разменяме файлове по интернет, като използвахме една стара наша песен. Всеки записваше в домашното си студио, напасвахме нещата, променяхме аранжименти. В крайна сметка се получи съвсем нова парче. Пратихме файловете на тонрежисьора, с който работим – Мирослава Дукмеджиева и след като тя смеси песента, се оказа, че си я харесваме. Павлин Иванов (група SEVI) записа барабаните в своето студио, направихме още няколко смесвания с Мирослава и накрая инж. Кирил Янев мастерира „Нищо ли не помниш” в студио Балканджи”.

„Новото е, че за първи път в наш запис не се чува акустична китара, освен това има синтезатори и семпли,” добавя Пламен Кирков.

ЕКЗИТУС сами снимат и видеото към песента, като на финалния етап на помощ им се притичва режисьора Никола Бошнаков (Бидон филм).

Корицата на сингъла е дело на Венета Гергова, а песента и видеото към нея са достъпни във всички дигитални стрийминг платформи от 13 юли.

Екзитус са:

Андро Стубел – китари, композиции

Пламен Кирков – вокал, бас

Група Екзитус е основана от Андро Стубел в края на 1995 г. До 2001 г. музикантите имат множество участия и концерти. И четирите сингъла на групата стават много популярни – „Да изтрием всяка болка и тъга” (1997) – първо място в класацията на радио „Тангра”, „Сърцето ми от камък е” (1999) – шест седмици на първо място в „Българският топ 100”, „Нереален живот” (1999) и „Тя иска само да я оставят на мира” (2001) – първо място в класацията на радио „ФМ плюс”. През 2001 г. излиза дебютното EP на Екзитус – eXtended Play.

„В края на 20-и и началото на новия век, тази група беше фактор в българската музика. При това успя да го направи с едва четири записани песни,” отбелязва Васил Върбанов, основател на радио „Тангра MegaRock”

След 2002 г. групата спира с концертната и звукозаписната дейност и участниците в нея се отдават на солови проекти и колаборации с различни музиканти. Андро Стубел продуцира и издава два свои солови инструментални албума и става съосновател и продуцент на група „Мискините”.

През 2010 г. излиза албумът Unreal Life на Екзитус, в който са събрани дотогавашните записи на групата.

През 2016 г. Андро и Пламен възобновяват групата. В края на 2018 г. в дигиталните платформи дебютира новият сингъл на групата – „Любов“, а Екзитус започват записи за новия си албум. През 2019 г. се появява и песента „Черно”. 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото