Музикантите от Death Metal бандата Apophys се готвят да издадат своя дебютен дългосвирещ албум, озаглавен „Prime Incursion“, на 03.04.2015г. със съдействието на Metal Blade Records.

APOPHYS бяха за кратко забравени през  2012г., но сега отново усилено си проправят път към светлините на сцената. Музиката на APOPHYS вече е усъвършенствана на над техническо равнище, като емблематичен за тях се превръща  гърлено- омагьосващият звук в мелодиите, напомнящ с чара си за легенди на death metal-а като Cannibal Corpse, Suffocation, Immolation и Pyrexia.

Интересно е да се спомене, че наименованието на групата  е заимствано от  това на астероида Apophis, за който според наблюденията на учените съществува вероятност да срещне с ударна сила Земята на 13.04.2029г.

По повод визията си за бандата певецът  Kevin Quilligan казва следното:

 Мисълта за нашата планета като рееща се из  едно огромно галактическо минно поле ме кара да си дам сметка колко крехко и преходно всъщност е нашето съществуване. И докато някои биха гледали на подобна мисъл като на негативна и потискаща, на мен тя ми дава стимул да създада нещо истински апокалиптично по характер. Една завършена, самодостатъчна death metal машина, в която сам си слаб, но обединен с нея си непобедим.Това е  APOPHYS. Ние идваме.“

Ето и част от третото подред парче Requiem For The Absurd“ : 

Песните, част от предстоящия албум, са миксирани от вокалиста  Kevin Quilligan и усъвършенствани от Stefano Morabito. Предварителни поръчки могат да се направят на този адрес:  http://www.metalblade.com/apophys

Трак листът на „Prime Incursion„:
1. Dimensional Odyssey
2. Miscreants
3. Requiem For The Absurd
4. The Antidote
5. Ego
6. The Sentient
7. The Final Step
8. Humanity’s Epilogue
9. The Red Planet

Съставът на APOPHYS е:
Kevin Quilligan – вокали
Sanne van Dijk – китара
Koen Romeijn – китара
Michiel van der Plicht – барабани
Mickeal Schuurman – бас