HEXIS с премиера на новия си албум

Почти 3 години творческа дейност и резултатът от най-интензивното създаване на песни в историята на групата, „Aeternum“ на HEXIS показва дълбоко, емоционално и есенциално пътуване през силата, открита в деградацията и разпадането. Предстоящият трети албум ще излезе официално на 26 август чрез Debemur Morti Productions, но вече е достъпен за слушане в канала на лейбъла в YouTube и можете да го чуете по-долу.

Вокалистът и главен двигател Filip разказва за намирането на идеалния поток от песните в целия албум:

„Всъщност отделихме доста време на този въпрос. Всичко започна още в началото на процеса на писане на песните. Започнахме да се фокусираме върху факта, че повечето от песните трябва да бъдат написани с различен BPM, за да избегнем по-„монотонния поток“ “ от предишните ни албуми.

Ако си спомням правилно, тогава по-голямата част от песните във всеки от предишните албуми се съхраняват в същия BMP. Това също е свързано с факта, че никога не сме правили демота за тези песни. Основно просто си тъпчехме същия път през всичко без клик или нещо подобно, когато ги композирахме. Когато трябваше да изберем реда на песните за новия албум, първата половина се разви естествено. За мен беше важно „Exhaurire“ да бъде една от първите песни, тъй като по-бавните винаги идваха по-късно към края на предишните ни творби. Но този път искахме това настроение да присъства по-рано.

Последната част от албума беше по-трудна за сглобяване и в крайна сметка изрязахме песен, която наистина харесваме от албума. Просто беше необходимо целият пъзел да се сглоби. Идеята зад поставянето на „Vulnera“, „Captivus“ и „Memento“ една след друга е просто, че всяка песен става все по-интензивна. След това се включва ‘Amissus’ и всичко отново се забавя. В крайна сметка албумът завършва с най-тихия момент от „Aeternum“, а именно заглавната песен, която е инструментал. Този е много вдъхновен от Hildur Gudnadóttir (PAN SONIC, THROBBING GRISTLE, SUNN O)))). Чувствахме, че е хубаво да завършим целия албум с източник на вдъхновение, който е напълно различен от всичко друго, което сме правили в миналото.“

„Aeternum“ може да бъде предварително поръчан на CD, винил и дигитално заедно с друг мърч от магазините на Debemur Morti Productions в ЕС и Bandcamp.

На 26 август HEXIS ще имат шоуто за представянето на новия албум в Копенхаген и от там нататък ще започнат дълго турне из Европа. Всички дати мажете да видите на постера по-долу. Сред датите можете да намерите и две за България: 09 октомври София и 10 октомври Русе. Очаква се потвърждение от промоутърите.

HEXIS се появяват в Дания през 2010 г., следвайки DIY духа на пънк и хардкор сцената, като същевременно са дълбоко вкоренени в блек метъл звука. HEXIS непрекъснато пътуват по света. С над 700 концерта зад гърба си от Фарьорските острови до Нова Зеландия и от Куба до Монголия, тези момчета са архетип на усърдна и упорита група. HEXIS са гостували няколко пъти и в България, но новият албум заслужава да бъде ознаменуван.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото