Herman Frank – “Two For A Lie” (2021)

е утвърдено име на германската метъл сцена. Свири в различни проекти, като най-значимо е участието му в албуми на ACCEPT и VICTORY. Зад гърба си китаристът има и 4 самостоятелни албума. “Two For A Lie” е петият му самостоятелен запис, в който музикантът отново си партнира с вокалиста Rick Altzi (MASTERPLAN) и басиста Michael „Mülli“ Müller (JADED HEART), а този път към отбора се присъединяват и китаристът Mike Pesin и барабанистът Kevin Kott. От така оформения колектив и предвид бекграунда на Frank от “Two For A Lie” може да се очаква само едно – здрав осемдесетарски тевтонски хеви метъл. Още от първата композиция китаристът ни напомня къде са корените му. Насечен ритъм, мощни китарни рифове, скоростни сола, здрава ритъм секция и завладяващи вокални мелодии – така може да се обобщи цялостно картината в творбата. Все елементи, характерни за германската хеви метъл сцена от 80-те години на миналия век. Десетте парчета минават на един дъх и действат достатъчно стимулиращо и мотивиращо човек да започне да поклаща глава в ритъм. “Teutonic Order” е перфектното откриващо начало на пътешествието през музикалния свят, показан в “Two For A Lie”. “Venom” леко залита към хард рока посредством хор, който звучи като заклинание. Бързата „Eye Of The Storm”, както и динамичната “Hail The New Kings” не позволяват отпускане на педала на газта. Изобщо, в албума почти липсват „спирачки“ като изключим среднотемповата “Liar” и грууви ориентираната “Danger”, които са истинска наслада за ухото. “Stand Up And Fight” ни напомня да не се отпускаме, че още са ни останали сили да се впуснем в бясната надпревара, докато епичната “Open Your Mind” финализира пътуването и ни напомня, че е време да пречистим съзнанието си и да отворим ума си за истински важните неща в живота. За да е пълноценно усещането от всичко това обаче не можем да не отличим и безупречната продукцията. Звукът е изпипан почти до съвършенство, което ни позволява да се пренесем в описаната от музиканта действителност.

“Two For A Lie” отразява същността на германския хеви метъл и хеви метъла като цяло. В него няма песни, които да са фокусирани изцяло върху тежки мелодии с мощни рифове. Липсват също така нежни емоционални моменти и балади. Въпреки това феновете на жанра могат да чуят прекрасни метъл химни, изградени върху страстта и посвещението на тази музикална разновидност. А хер Frank определено разполага с инструментариума да достави удоволствие на слушателя. Няма смисъл да уточнявам, че албумът е задължителен за феновете на ранния ACCEPT, GAMMA RAY и осемдесетарския хеви метъл като цяло, но ми се струва, че и обикновените хеви метъл почитатели могат да му дадат ухо. И няма да съжаляват за това.

Изданието ще се появи официално на пазара на 21-и май, а тук може да поръчате своето копие.

 8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото