SONY DSC

Австрийските блекове HELLSAW са обявили, че се разпадат, а концертът им на немския фективал „Black N Thrash Inferno“ на 27 март ще е последен.

Вокалистът Aries е обяснил:

„Принудени сме да ви съобщим, че ‘Black N Thrash Inferno’ ще е нашето последно излизане на сцена. Потвърдените по-рано участия на ‘Dark Easter Metal Meeting’ и ‘Kaltenbach Open Air’ са отменени.

Причините за това решение са много. Главната от тях е тази, че ние не искаме да се превръщаме в глупаци, защото блек метъла е стил музика, който не е достатъчно само да свириш, трябва да го живееш. А в нашия живот се случиха много различни неща. Както приятни така и негативни.

Нашето отношение винаги се е претворявало в действия на 100%. Но в живота има моменти, когато е нужно да вземеш решение. И ние взехме това решение сега. С достойнство казваме благодаря за 13-те чудесни години в последна сметка. Благодарим на всички наши предани фенове за това, че ни подкрепяха през всички тези години.

Вие, както и преди можете да слушате нашата музика и да й се наслаждавате. Красотата в музиката е вечна. Бъдете себе си и не се променяйте.“

Aries вече е правил подобно изявление през 2012г., когато обявява безсрочно преустановяване на дейността на групата, посочвайки лични причини. Така или иначе скоро след това HELLSAW започват отново да дават концерти.

HELLSAW са сформирани през 2002г. от Aries и Svart – барабани. Групата има в дискографията си четири студийни албума и към 2012г. се счита за една от водещите блек метъл групи на Австрия. HELLSAW си създават характерен, лесно познаваем саунд, който най-добре е представен в техния последен албум „Trist“, който излиза в началото на 2012 г. чрез лейбъла Napalm.