Hate is just another word for love

Днешният ден започва съботно, по-скоро пост-петъчно. Имам чувството, че са ме блъскали в стена, а шумът в ушите ми доста успешно заглушава всяка логична мисъл. Адската драма е, че сме едва четвъртък, но концертните саможертви нямат край.
В сравнение с William Control и Combichrist, нямам никакво право да мрънкам, защото тези хора се дундуркаха денонощие и половина в бус, за да скапят успешно скучния ни работен график.

Всички далеч не библейски мисли, които ни минаваха по време на чакането, поне при мен моментално бяха заглушени в момента, в който William Control и компания се появиха в цялата си прелестност и съвършенство. Женското в мен не устоя – наистина по едно време се чувствах като фенка на концерт на The Doors, да речем. Смея да допусна, че повечето мадами в залата също са усетили някакво непорочно влияние. Сега ще карам сериозно, стига прехласване! William Control не е сред най-познатите изпълнители у нас и това си пролича, защото в началото на сета клубът все още беше празен, някои хора се чудеха какви са тия, на някои пък им дойде твърде поп.. Само че хората си знаеха работата и след няколко песни вече имаха един стабилен хор, който да има помага за хващащите, идеални за тананикане части от парчетата. Страхотен електронен звук, страхотен глас от William и от Kenneth/бас/ и супер готина парти атмосфера. Бандата имаше малко време, за да изпълни всички силни парчета, но чухме от всичко по малко. Adore, Revelator, Price We Pay от новия албум The Neuromancer, и по-стари любимости: All Due Restraint, I’m Only Human Sometimes, Razor’s Edge. Признавам си, The Neuromancer изобщо не ми хареса, когато излезе, но парчетата от него звучат толкова яко на живо, че чак сега осъзнавам, че албумът е чук! Момчетата правят шоу, което не е за изпускане и силно се надявам да ги гледаме отново на самостоятелен концерт! Дива и откачена, и същевременно изискана клубна атмосфера. Другият път всички с костюми! The New Romantic Boys, както се наричат на шега, също така обичат да пеят за улиците на Лондон, а пък днес вали и с малко усилие може да ви стане лондонско и да си пуснете някой албум на групата, особено ако все още не сте ги слушали!

За по-голяма част от публиката, същинското от вечерта настъпи почти престъпвайки новия календарен ден. Combichrist също пяха за любов, изобщо много любов се изсипа през тази вечер. Толкова много, че мрежата не издържа и токът изгърмя за малко към края на концерта. Oсвен изтощителното и проточило се пътуване, на бандата никак не й провървя и със звука и на моменти ставаха гафове. За целта обаче имаха хора, които непрекъснато тичаха напред назад, мотаеха се на сцената, въоръжени с фенерчета и таблети за настройване на звука. Мисля, че толкова грижи за озвучаването не съм виждала на концерт в България и ми направи чудесно впечатление колко прецизни и взискателни музиканти са Combichrist. Същото, разбира се, важи и за William Control – там просто нещата бяха наред. Проблемите по никакъв начин не сломиха енергията и на бандата, и на публиката. Все пак през 99% от времето се насладихме на 110 децибела, които почти размазваха контурите на всичко около нас и създадоха наркотичен делириум. За тревогите по утрешното ранно ставане се погрижи Andy, който ни увери, че е говорил с шефовете на всички ни и утре сме почивка. И аз днес си почивам, припомняйки си какво слушахме вчера. Чухме доста парчета от новия албум We Love You/We Were Made To Love You, Can’t Control, Denial, Maggots At The Party/. What The Fuck Is Wrong With You, Blut Royale и Shut up and Swallow бяха може би най-силните моменти от вечерта. В центъра на тълпата, разбира се, боят вървеше с пълна силна, но този път имаше охрана отстрани до сцената, която зорко наблюдаваше дали всичко е наред. Бяхме послушна публика и всичко бе за забавление. Минахме през много теми: секс, любов, религия, злото, политиците, омразата – чудесна дискусия, пропита с много сарказъм.. И двете банди раздаваха прегръдки, целувки, изобщо докосване и усмивки, което направи вечерта още по-силна.

Очакваме ги възможно най-скоро отново на родна земя. До следващото електронно парти!

 

П.С. Ако си мислите, че косплеърите са измислили костюмите – грешите! Готик феновете са! 😀

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото