HATE запалиха огнените пещи, под адския огън в София

В деня на националния празник на България 3-ти март, в нашата страна гостуваха полските екстремисти HATE. Те бяха подкрепени от две български банди – CERTAIN DEMISE и THE REVENGE PROJECT. Първоначално французите SKAPHOS трябваше да бъдат една от бандите, но поради проблеми с транспорта, от бандата обявиха, че няма как да стигнат навреме и да направят концерта си. Те бяха заменени от набиращата скорост столична банда CERTAIN DEMISE, която се представи достойно на самия концерт. Концертът се състоя в столичния клуб Live & Loud. Пускането на феновете в залата се забави, заради лекото закъснение на някоя от бандите и всички трябваше да изчакат още известно време, за да влязат в клуба и да заемат позиции пред и около сцената.

Така към 20:30 часа на сцената  се качи първата банда за вечерта, а именно младите столичани CERTAIN DEMISE. Началото на сетът им беше ударно и те приковаха вниманието на още малкото  фенове в клуба. Бандата вече е разпознаваема от българската публика. Техният олд скуул дет метъл зазвуча с пълна мощ. Имаше лек проблем с китарата на вокалиста им, който беше оправен бързо. След 20 минути стегнато свирене и раздаване на момчетата, техният сет приключи. Последва анонисиране на следващите банди от афиша на събитието, и с призив за приятното размазване на следващите банди, от страна на феновете. Така дойде и първата пауза за напитки и пренареждане на сцената. Публиката беше в очакване на бургаската шайка THE REVENGE PROJECT, които бяха взели за басист китаристът на DIMHOLT.

Феновете от своя страна се настаниха доволно пред мърч зоната, където бандите бяха изложили различни артикули като тениски, нашивки, дискове, плочи и др. След околко 20 минутна почивка на сцената местата си бяха заели и музикантите от THE REVENGE PROJECT. Феновете бяха с една идея повече и вече чакаха техния сет. Китаристът им, както винаги с кърпа на главата и тениска без ръкави, заразяваше цялата група със свиренето си, за да се получи едно наистина хубаво шоу за всички. Един от гвоздеите беше песента „The Bequest of the Damned“, от едноименния им албум. Феновете очевидно бяха добре запознати с тяхното творчество и си припяваха тихичко, докато песента ги караше да мятат коси от кеф. Като цяло публиката беше доста тиха при тяхното изпълнение. Последва „Road to Revenge” или парче за раздвижване на хората в клуба. Раздвижването беше на вратните мускули и прешлени на присъстващите, но не и опит за нещо повече. Мелодичните партии съпътстваха цялото тяхно изпълнение, солата както винаги мелодични и енергични. Останалите от бандата даваха своя принос към всеобщото забавление. Следващата песен беше „Sunrise is Black”, истинска „REVENGE” класика, според  вокалиста Петьо Колев. Така дойде време и за финала на тяхното изпълнение за вечерта.  Ударна резачка, която махна главите на повечето хора в клуба, събрали се в неделя вечер. Косите се вееха свободно, китарите мощно „ревяха“ и запълваха пространството. Така след  половин час раздаване на сцената, музикантите приключиха сета си. Последваха мощни възгласи от хората в залата и анонс за CERTAIN DEMISE, както и за големите хедлайнъри за вечерта, полските зверове HATE.

Следваше нова почивка за напитки и смяна на декорите на сцената. Поставиха се най-различни олтари с черепи, за допълване на адската обстановка в клуба.

Така в 22:10  отделните музиканти от HATE бяха на сцената. Епичнияt black/death метъл можеше да започне на пълни обороти. Пространството пред сцената се изпълни почти изцяло. Още с първите рифове бандата накара всеки един фен да се кефи неистово. Вокалите на ATF Sinner мачкаха, а китарите отвяваха събралите се хора в клуба. Полската бригада продължаваше с безкомпромисното си свирене, което албсолютно влуди публиката. Двойните каси мачкаха тъпанчетата на всички. Последва нова епохална и дълга песен „Valley of Darkness”. Както всичко много добре знаят, техните парчета са доста дългички, около 7 минути, че и отвъд тази граница. Това обаче ни най-малко не е минус спрямо феновете. Колкото по-дълга е една песен, толкова забавлението е по-голямо. Бруталните песни се изливаха една след друга.  „Rugia”,  „Omega” и „Erebos” прозвучаха за всички зрители на събитието. Обстановката се допълваше от убийствения декор. Черепи с еленски рога се издигаха на сцената, както и черепи събрани в триъгълници. Вокалистът ATF Sinner в леките паузи, надъхваше публиката с призиви  „Искате ли още, готови ли сте за още?“. Сякаш досега „ Дружина Полска“ само загряваше, за да ни остави без дъх, докрая на шоуто. Феновете бяха пренесени из дебрите на ада, а мрачните композиции продължиха да стават все по-зловещи. Китаристът Domin не спираше да изумява с невероятно бързото си свирене, на моменти трудно му се виждаха пръстите. Музиката на HATE мачкаше като валяк събралите се хора в залата, която се пръскаше по шевовете. Дойде време и за последната песен „HEX”, която беше завършващия взрив от този забележителен концерт, на който станахме свидетели.

Трябва да изкажем и огромни благодарности за организаторите от клуб Live & Loud, на бандите които свиреха тази вечер HATE, THE REVENGE PROJECT и CERTAIN DEMISE. Те се раздадоха изключително силно, за да направят едно невероятно и незабравимо death metal шоу за всички фенове. Публиката си тръгна с огромно вълнение и спомени за дълго време, макар че на всички беще ясно, че HATE ще се завърнат за нови екстремни преживявания с българската публика.

Очаквайте нашите снимки съвсем скоро!

 

 1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 2 месеца)

  Брутално як адски спектакъл!!!
  Имаше от всичко по много…Свирене,прецизност,бруталност,отдаденост…
  Беше като черна меса с отдадени човеци…
  …Нека другите епизодични персонажи които не разбират тази музика и култура да присвиват потни кълки мляскайки вмирисана манджа…
  666 начина да убиеш присмехулник,666 начина да проникнеш в дълбините на съзнанието….

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото