Група EAGLEHEART (BG)- Равносметката е добра!

EagleheartС мен е китаристът и съосновател на софийската Speed and heavy metal банда “Eagleheart“ Кирил Кертев. С него ще се опитаме да обрисуваме общата картина около групата- какво се случва с тях , а също и нещата, които да очакват феновете им за тази пролет!

М: Здравей! Защо Eagleheart и какво значи това име за вас?

К: Здрасти! Eagleheart, понеже това е песен на любимата група на нашия вокал Десислава- Stratovarius, а също и нейна мечта да има своя собствена банда с такова название.  Свободното орлово сърце, което се рее из небето без граници.

М: Да разбирам ли, че за вас това име е символ на свободата на мечтите и духа ви?

К: Да, точно така.

М: От колко време съществувате и какво се случи в групата за този период 

К:  Eagleheart съществува от около година и половина. Съставът ни е изграден от талантливата ни вокалистка Десислава Ташева, която в някои случаи е и наш клавирист, на баса е Борис Цветков (на кратко Боби), аз съм първа китара, а на втора е Явор Георгиев. Най-новото ни попълнение е Иван Колев на ударни. За тази година и половина сме сменили около шест-седем барабаниста, но силно се надяваме сегашният състав да се запази за напред!

 М: А къде можем да ви чуем или видим?

К: Свирим както в столични, така и в клубове из провинцията. Стараем се да посетим повече места. За сега обаче не може да ни чуете или видите никъде, но това си има своята причина. В момента подготвяме изцяло нов репертоар от парчета, който ще е насочен към heavy and speed metal звученето. Тези стилове са главна част от концепцията на групата.  Отделяме време и за авторските ни идеи.

М: Които са? Имате ли завършени парчета или все още процесът на дообработка тече?

К: В момента сме развили няколко от идеите си. Приблизително четири-пет парчета. Новият ни барабанист Иван, който е от съвсем скоро с нас, дава и своя принос към авторския материал, a още от преди той да стане част от Eagleheart, имаме една песен, която е на 99% готова. Очаква своя мастеринг и тогава, надяваме се, ще успеем да я прокараме по масовите медии, а нашите фенове ще могат да я слушат не само на участията ни.

М: Страхотно! А от къде черпите муза за предстоящия материал? С какво са свързани парчетата ви? Кой пише текстовете?

К: За авторските парчета музата я черпи Деси, нашата вокалистка, която е и текстописец. Предимно пише за живота, за трудностите в него. Разграничаваме се от текстовете за любов… Пише за мечтите си, за хората, които са й били пречка да ги осъществи, но въпреки това е успяла да се пребори. За това се пее и в първото ни парче- Сърце на мечтател.

М: Аха. Ами какви са другите ви музикални предпочитания извън групата? Какви банди и изпълнители обича да слуша всеки един от вас?

 

К: Всички сме много различни откъм музикален вкус. Отново ще започна изброяването от вокалистката ни. Тя е едно типично пауър метъл създание, така да се каже. Обича да слуша групи като Stratovarius, Sonata Arctica, Cain’s Offering,  Аз съм другата крайност- Black Label Society, Ozzy и Whitesnake. Това са моите групи. Басистът ни Боби е голям фен на по-старите неща- Dio, Black Sabbath. Явор, другият ни китарист, той си пада повече по китарджиите като Vai, Joe Satriani… Metallica също са му вдъхновение. Нашият барабанист Ванката слуша голямо разнообразие от стилове. Както някои Power metal банди като Helloween, Gamma ray, така и progressive групи, а също thrash. И на двамата с него интересите ни към Anthrax съвпадат.

М: Наистина се очертава широк спектър от слушани банди. Нека ви питам за феновете. Каква е вашата публика? Все същите верни фенове от преди или с течение на времето най-различни хора започват да идват на концертите ви?

К: Имаме си хора, които ни посещават, защото ни харесват още от самото начало. Предимно наши приятели. Всъщност доста се радваме на нови хора на нашите концерти. Не само в София, а където и да отидем. Страхотно е, че после искат информация за нас, записи, снимки.

М: А къде можем да ви намерим? Имам предвид информация за бандата и за участията ви.

К: Като информация може да ни намерите на нашата фейсбук страница „Eagleheart BG”. Там има снимки, видеа от наши концерти, музика и съответно новини за предстоящи участия на групата. Например за тези през април- два концерта в София  (единият на 22.04 в клуб „Adams“ както разбрах няколко дни по-късно), два в провинцията. Ще стартираме с изцяло нов репертоар, с новата ни Drum машина Ванката, надяваме се тогава и официално да издадем първия си сингъл „Сърце на мечтател“.

М: А с вашите сърца на мечтатели имате ли сцена, която искате да покорите?

 

К: Wembley ми звучи добре…  Не, шегувам се! Така или иначе ние свирим в най-различни клубове и на някои мото събори… може би за догодина ще се целим към Polinero Rock Fest, ще се пробваме за Каварна. Надяваме се всичко да се получи!

 

М: От каквото чух до сега, равносметката за времето, в което свирите, е доста добра!

К: Да, равносметката е добра!

 

М: Благодаря ти за отделеното време!

К: Аз също!

Автор: Михаел Славов

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото