GRIMAZE и турнето им “Да Живеем в Чистота“

 Тази есен музикантите от група GRIMAZE тръгват на тур “Да Живеем в Чистота“. Турът включва организирани дневни събития за почистване на отпадъци и вечерни концерти в градовете: Добрич, Бургас, Варна, Севлиево, Русе, Пловдив, Стара Загора и София.

Eто какво споделят те самите:

Покрай приятелството и музиката ни започнахме да пътуваме заедно често и не можехме да не забележим колко мнооого отпадъци се хвърлят просто така – сред природата. Започнахме да се замисляме, че реално тези отпадъци във времето стават част от почвата, от която се храним и въздуха, който дишаме. Стават част от нас, защото буквално ядем и дишаме тези химикали. Не трябва човек да е квантов физик, за да се сети, че с текущия ни начин на живот нанасяме щети, заради които бъдещите деца страдат.

 От около година музикантите развиват инициативата “Да Живеем в Чистота“, която за кратко време събра над 5000 последователя във Facebook, които заедно са почистили над 65 000 литра боклук

Относно самата инициатива, GRIMAZE коментират:

Казват, че човек е това, което оставя след себе си. Макар че с бандата не изхвърляме отпадъци в природата, един ден решихме, че не можем просто да се разхождаме, да се радваме на слънцето и да подминаваме целия този боклук навсякъде. В този ден събрахме първите си няколко чувала отпадъци и чувството беше толкова яко, че го препоръчваме на всички. Чувството, че вместо да приспиш собствената си съвест с нещо от сорта на “гадно е, но не е моя работа”, се взимаш в ръце и ставаш част от промяната, която искаш да видиш в света. Ние искаме да оставим чист свят за бъдещите деца. А вие?

 Виждайки толкова много ефективност и ентусиазъм от съвсем малко усилия, на GRIMAZE им хрумва идеята да направят и събития за почистване покрай концертите, които така или иначе имат.

Почистване – дати и места:
28.09 – ДОБРИЧ – Градското дере околo Kaufland
29.09 – БУРГАС – Върхът с кръста над Меден Рудник
30.09 – ВАРНА – Паметника на Почивка
07.10 – СЕВЛИЕВО – Около моста на Кольо Фичето – 14:00
08.10 – РУСЕ – Комплекс Левента – 14:00
14.10 – ПЛОВДИВ – Post-Culture Stage
15.10 – СТАРА ЗАГОРА – Бранителите на Стара Загора – 13:00
22.10 – СОФИЯ – Копитото, Витоша

Концерти – дати и места:
27.09 – ДОБРИЧ – Басейна в Скейт Парка – 20:00
29.09 – БУРГАС – Бар без Име – 20:00
30.09 – ВАРНА – Vintage 33 – 21:00
01.10 – БУКУРЕЩ – Under – 20:30
07.10 – СЕВЛИЕВО – Клуб “Кафе Театър” – 22:00
08.10 – РУСЕ – Караоке Стар – 21:30
14.10 – ПЛОВДИВ – Post-Culture Stage
15.10 – СТАРА ЗАГОРА – Jam Club – 22:00
22.10 – СОФИЯ – The Stage – 20:30

 От GRIMAZE ще осигурят материали за почистване като чували за отпадъци и ръкавици. Отделно казват, че не е задължително хората, които само искат да чистят да идват на концерт. Както и не е задължително хората, които само искат да дойдат на концерт – да чистят. Все пак – всеки, който участва в почистването през деня ще получи безплатен вход за концерт вечерта.

Надяваме се много хора да се обединим, да почистваме заедно и да споделим музика. Вярваме, че това ще вдъхнови още повече хора да започнат да чистят и да пазят чиста. Нека днес заедно да живеем в чистота!

Снимка

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото