Брутална касапница в София от CANNIBAL CORPSE

Цяла орда от fannibal-и беше окупирала подлеза пред клуб Mixtape 5 на 14-ти юни (петък). Случайно преминаващите от там граждани се споглеждаха с недоумение, когато минаваха покрай тях. Повода за всичко това, разбира се, беше третото гостуване у нас на щатските дет метъли CANNIBAL CORPSE по покана на BGTSC.

grimaze

Няма да скрия радостта си от факта, че за подгряваща група организаторите бяха избрали нашенците GRIMAZE. Винаги е удоволствие да ги слушаш на живо, а те всеки път са стават все по-добри. Миналата година бяха на турне заедно с DECAPITATED и HATESPHERE, което премина и през София, а съвсем скоро се завърнаха от обиколка с PESTILENCE. Това означава, че си вършат чудесно работата и заслужават любовта на българските метъл фенове. Чухме отново любими парчета от излезлия миналата година „Planet Grimaze“ албум, като „Inner Engineering“„Survival Of The Fittest“„Bleeding Earth“ и „My Vow“. Тежки, стегнати, безкомпромисни и без право на грешка, GRIMAZE вдигнаха целия клуб във въздуха, който беше прилично препълнен още от самото начало. Адмирации отново за тях и очакваме с нетърпение новия материал.

Снимки GRIMAZE

cannibal-corpse3

След около 50-минутното шоу на GRIMAZE въздухът в Mixtape 5 вече беше леко труден за дишане и всеки тичаше навън, за да поеме чист цигарен дим. Около 21:15ч., когато всички се завърнаха, труднодишащият се въздух беше тотално изчезнал, въпреки че климатизацията в клуба работеше на пълни обороти. Човек в човека, нос в окото, лакът в реброто….това беше ситуацията. А когато пионерите в дет метъла се качиха на сцената под скандирания „Cannibal, Cannibal!“, може да си представите какво се случи. Всъщност не можете, ако не сте присъствали на концерта им през 2015-та пак на същото място. За съжаление Pat O’Brien продължава да отсъства от групата, заради проблемите си с властта и на негово място видяхме фронтмена на HATE ETERNAL – Erik Rutan, който не по-малко добре се разбира с китарата от Pat.

cannibal-corpse2CANNIBAL CORPSE рядко губят време в излишни приказки. Те излизат и режат глави. Още от самото начало ни подхванаха с най-младото си чадо – „Red Before Black“ и забиха както едноименната песен от него, така и „Code Of The Slashers“ и „Only One will Die“. Въпреки че не говори много (не че за това е тук), George „Corpsegrinder“ Fisher беше в постоянен контакт с публиката и куфееше заедно с предните редици. Rob Barret пък, който беше позициониран в ляво, непрекъснато общуваше и поздравяваше феновете в неговата част на сцената.

Бяха се постарали да ни разходят почти из цялата си дискография, като не пропуснаха и албума „Eaten Back To Life“ от далечната ’90-та, с който поставиха основите на дет метъл звученето по света. Размазващ сетлист, с който не те оставят дъх да си поемеш. Много кратки паузи, в които Rob да изпие по 1 литър натурален сок и обратно в играта. Трафикът около изхода обаче беше интензивен. Доста хора не издържаха и излизаха на въздух, а канибалите не прощаваха. Посмееш ли да се върнеш, се приготви за нова доза кръвопролития.

cannibal-corpse4

Може би най-добрият момент от шоуто беше по време на „I Cum Blood“, когато на сцената излезе около 10-годишно дете, подобаващо изтупано за случая, и куфя заедно с бандата. На това аз казвам „parenting done right“. Последваха „Make Them Suffer“, „Stripped, Raped And Strangled“  и за финал изборът беше ясен – „Hammer Smashed Face“. Ей така се почувствахме всички накрая – като премазани с тежък чук, като прегазени от валяк, като част от жива аутопсия, която касапите от CANNIBAL CORPSE извършват повече от 30 години.

Снимки CANNIBAL CORPSE

Setlist CANNIBAL CORPSE

Code of the Slashers
Only One Will Die
Red Before Black
Scourge of Iron
Staring Through the Eyes of the Dead
The Wretched Spawn
Devoured by Vermin
Unleashing the Bloodthirsty
Gutted
Kill or Become
A Skull Full of Maggots
Evisceration Plague
Firestorm Vengeance
Death Walking Terror
I Cum Blood
Make Them Suffer
Stripped, Raped and Strangled
Hammer Smashed Face

 

Selist GRIMAZE

Viande
Disobey The Primitive
Inner Engineering
Endless Life Force
Facing The Truth
Survival Of The Fittest
Heart Of a Collapsing Star
Harder Than Death
Bleeding Earth
My Vow

 1. #1 написан от NSBM (преди 3 години)

  „Eaten Back To Life“ е от 1990 г.
  И на сцената е било момче,а не момиче…:)))

  • #2 написан от GAMORA (преди 3 години)

   Машинална грешка с годината 🙂 Детето се чудех през цялото време какво е и накрая реших, че ми прилича повече на момиче 🙂

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото