GREEN DAY пускат първи сингъл от „трилогията“

„Oh Love“ е първият сингъл от предстоящата трилогия на Green Day  ¡Uno!, ¡Dos! и ¡Tre!

Три години изминаха от излизането на наградения с Grammy 21st Century Breakdown”, последен студиен албум в дискографията на пънк рок групата Green Day. За да отбележат онова, което бандата нарича “най-плодороден  и творчески период в нашия живот”, групата ще издаде не един, а цели три нови албума преди края на месец януари 2013 година. Записите, озаглавени ¡Uno!, ¡Dos!, и ¡Tré!, ще бъдат издадени през Reprise Records, съответно на 25 септември 2012, 13 ноември 2012 и 15 януари 2013 година.

Калифорнийската банда ще постави началото на този амбициозен и очакван с нетърпение проект с първи сингъл от него, парчето “Oh Love”, което ще се завърти по радиостанциите днес, 16 юли, и ще бъде достъпно за закупуване от дигиталните магазини от същия ден.

Вокалистът на групата Billie Joe Armstrong споделя пред списание Rolling Stone, че звукът на новата музика е много по-различен от този в “American Idiot” и “21st Century Breakdown” и стои “някъде между AC/DC и ранните The Beatles”. Бандата твърди, че тези три албума ще включват най-добрата музика, която някога са писали. Продуцент на проекта е дългогодишният сътрудник на Green Day, Rob Cavallo.

Green Day се появяват като група преди цели 25 години, през 1987 година. Смята се, че бандата успява да съживи пънк музиката. Всеки един от последните шест студийни албума на Green Day е попадал в топ 10, като два от тях са били на #1 и два от албумите на групата са продали повече от шест милиона копия. Освен това Green Day имат три топ 10 хит сингъла, както и осем песни, които са оглавявали алтърнатив чартовете.

Албумите ¡Uno!, ¡Dos! и ¡Tré! на Green Day  ще бъдат на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, официален лицензиант на Warner Music International.

  1. #1 написан от MetalisT (преди 11 години)

    Очаквам „трилогията “ с нетърпение.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото