GREEN DAY пускат документален филм

Heart Like A Hand GrenadeНа световната премиера на документалния филм “Heart Like A Hand Granade” (показващ невиждани кадри от създаването и записването на легендарния албум “American Idiot”) на 38 филмов фестивал Mill Valley, състоящ се в Rock and Roll Hall of Fame, Green Day обявиха, че с помощта на Abramorama, Reprise Records и Vimeo, филмът ще бъде разпространен. Abramorama ще се погрижат за прожекциите в над 135 кина в Щатите на 15 октомври, а на 16 ще има ексклузивна премиера във Vimeo. На 11 ноември филмът ще бъде пуснат по кината в Австралия, Канада, Чехия, Германия, Италия, Япония, Латвия, Мексико, Нова Зеландия, Русия, Испания, Обединеното кралство и Уругвай. На 13 ноември лентата ще бъде достъпна на DVD и дигитално, благодарение на Reprise Records.

„Не можем да повярваме, че всичко това е записано преди повече от десетилетие. Не предполагахме, че това ще е само началото на приключението на този запис”, коментира Billie Joe Armstrong. „Очакваме с нетърпение феновете ни да се докоснат до тези моменти и да ни видят, опитващи се да разберем какво ще правим.”

Записан на лента от филмовия режисъор John Roecker, “Heart Like A Hand Granade” е смятан за изгубен. Повече от 10 години след излизането на “American Idiot”, Rock and Roll Hall of Fame Inductees представят този ретроспективен документален поглед над написването и издаването на спечелилия Grammy пънк-рок албум. “American Idiot” стана мултиплатинен по света и се превърна в успешно шоу на Бродуей. Да погледнем бандата в студиото е едновременно носталгично и проницателно – те осъзнават, че правят нещо специално, но нямат идея колко специално всъщност.

Karol Martesko-Fenster и Evan Saxon от Abramorama казват: „Бяхме много щастливи да работим с Green Day и другите ни партньори върху този невероятен филм, режисиран от John Roecker и отправен към многобройните верни фенове, чакащи от десетилетие да изживеят емоцията от задкулисните кадри към “American Idiot”

За феновете, живеещи в Америка, информация за кино салоните и билети за прожекциите може да намерите тук: www.heartlikeahandgrenade.com, а на vimeo.com/ondemand/heartlikeahandgrenade може да бъде предварително поръчан. Трейлърът пък се намира на този адрес: www.greenday.com/heartlikeahandgrenade.

Филмът “Heart Like A Hand Granade” на Green Day ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото