GOJIRA с две номинации за Grammy

gojiraband2016newscolo_638Групата Gojira, част от Roadrunner Records, за пръв път е номинирана за Grammy! Песента “Silvera” е номинирана в категорията Best Metal Performance, а последният им студиен запис “Magma” се бори за приза Best Rock Album на 59-годишните музикални награди.

Музикантите от Gojira коментираха: „Много сме горди и се радваме да получим първите си номинации за Best Metal Performance и Best Rock Album за 2016. Искаме да изкажем огромни благодарности на феновете си по света, които продължават да ни помагат да постигаме много с “Magma”. Не бихме могли да сме по-горди и благодарни.”

Освен това албумът “Magma” се нарежда сред най-добрите записи за годината, печелейки заветния приз Album Of The Year на Metal Hammer, влизайки в Top 50 Albums of 2016 / Top 10 Metal Albums of 2016 на Consequence of Sound и Best Metal of 2016 на Pop Matters. Сингълът “Stranded” беше обявен за една от стоте най-добри песни за годината от Stereogun.

По-рано тази година “Magma” оглави Hard Rock Albums на Billboard, което ги направи първата френска група, достигнала до първото място на класацията в 9-годишната й история. Албумът е и най-високо дебютиралият запис на Gojira, стъпвайки на 4 позиция на Top Rock Albums, на 6 в Tastemaker Albums и влизайки в топ 25 на Billboard 200. По света, Gojira се издигна в класациите като влезе в топ 10 във Франция, Канада, Швейцария, Австрия, Финландия и Норвегия, и в топ 15 в Австралия и Германия.

През пролетта очакваме северноамериканското турне на Gojira да започне, като първата дата е 4 май, а мястото – War Memorial Auditorium в Нашвил, Тенеси. Групата ще участва и в някои от най-очакваните фестивали – Energy’s Carolina Rebellion (5 май) и Rock On The Range (19-21 май), а на 11 май ще изнесе концерт с Opeth в Red Rocks Amphitheatre в Колорадо.

Албумът “Magma” е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes записът може да бъде закупен на: https://itunes.apple.com/bg/album/magma/id1104432592

  1. #1 написан от Бегай (преди 7 години)

    PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото