FYRNASK анонсират нов албум

Немската блек метъл група Fyrnask анонсира ново издание. Четвъртият дългосвирещ опус на квинтета от Бон ще се появи на 30-ти април тази година и нови името „VII – Kenoma“.

Творбата ще бъде издадена чрез Ván Records.

„VII – Kenoma“ е четвъртият албум на немската блек метъл формация Fyrnask. И докато музикантите остават обвързани към своите основи, лежащи в т.нар. втора блек метъл вълна, звуковото преживяване, наречено „VII – Kenoma“ е дълбоко вкоренено в ритуалната дроун и ембиънт сцена, изкован посредством синтезаторни звуци, неокласически и традиционни инструментации и вокализации.

Вплетен в тези звукови сфери, концептуално записът проследява дълбините на „Musibatname“ – Книгата на Страданието, написана от персийския поет и мистик Fariduddin Attar през 13-ти век. В своите текстове Attar разглежда въпросите за теодицеята, противоречивият характер на идеята за всемогъщ добър Бог и човешките преживявания на скръб, несправедливост и страдание. В центъра на мистичния разказ на Attar е пилигримът от „мисълта на сърцето“, който изследва физическите и метафизични области. Търсачът на духовното научава за Двата Свята – материалния и неземния, както и за страданието и несгодите в тях. Решаващо превъплъщение на тази агония е сцената, в която странникът среща скърбящия и детрониран Иблис, в развалините на някогашното му кралство. Албумът се свързва с тези картини и атмосфери, изследвайки значението на саможертвата и страданието на метафизично ниво.“

„VII – Kenoma“ е написан и записан между 2016-та и 2019-та година, като творбата е смесена от Fabian Schulz в Sunsetter Recording Studio и мастериран от V. Santura в Woodshed Studio.

Песните в албума са:

01. Hraevathefr
02. Sjodhandi Blodh
03. Nidhamyrkr
04. Helreginn
05. Daudhvana
06. Blotgudh

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото