FUNERAL FOR A FRIEND обявиха, че се разпадат. За сбогуване момчетата от групата обявиха прощални концерти и обещаха да свирят песни от цялата си дискография. Следният текст бе публикуван във Facebook страницата им:

Скъпи приятели, фенове и всички, на които някога им е пукало за нас самите и групата в последните петнадесет години.

Не е лесно да се намерят подходящи думи, писах това отново и отново и винаги ми се струваше, че нещо липсва. Все пак трябва да бъде изречено, за това ето:

Днес обявяваме края на FUNERAL FOR A FRIEND. Да, краят. Беше страхотно преживяване, запознахме се с изключително много хора, пътувахме през страни, които никога не сме дори мечтали да видим и създавахме музика, което е главната причина за цялото това лудо изживяване, което продължи повече от десетилетие.

Когато създадохме групата, единствената ни движеща сила беше писането на музика, която обичаме, да свирим на живо и евентуално да запишем албум. Надминахме това във всяко едно отношение и постигнахме златен статут на три от албумите ни. Всичко това е огромна част от живота ни, но както се казва – всичко хубаво си има край, ето го и нашия ред. Минахме през много препятствия за петнадесет години, някои от които преминахме по-лесно, други не толкова, но всички бяхме съгласни, че когато решим да приключим, то ще е наше решение, не чуждо. Ето че една страница се затваря, за да се отвори нова.

В чест на групата ще направим още два концерта в две поредни вечери. Първата вечер ще свирим „Hours„, а другата „Casually Dressed„, както и други песни от всичките ни албуми и EP-та. Искаме да направим тези концерти специални. Ще бъде забавно и се надяваме да се присъедините към нас в това последно изживяване.

Искаме да благодарим на семействата и приятелите си, бившите членове на групата и всички, които са ни помагали някога. Нека не забравяме и всички страхотни музиканти, с които имахме честта да делим сцени през годините. Като за финал изпращаме любов към феновете си, които купуваха албуми, билети и идваха да пеят, викат и танцуват с нас.

Любов за всички ви.

funeral for a friend