skillet 2016Фронтменът на SKILLET, John Cooper, успя да изненада феновете си не само със сформирането на нова група, която носи името FIGHT THE FURY и чиито дебютен албум излезе днес, но музикантът сподели, че почитателите на крисчън метъл бандата могат да очакват новия албум на SKILLET през лятото на 2019 година. Имайки предвид, че десетата студиина творба на състава е почти готова, Cooper споделя, че ще бъде по-тежка и освен песни от класическия стил на групата ще има и такива, които ще включват така любимите на феновете дуети между него и барабанистката Jen Ledger.
Новото EP на FIGHT THE FURY, „Still Breathing“, излезе днес на 26 октомври като показва една по-различна и по-тежка страна от тази на SKILLET. По-долу може да видите обложката, списъка с песни, като и първият сингъл „My Demons“. John коментира:

Толкова съм развълнуван за излизането на първата творба на FIGHT THE FURY! Това е една страна от мен и от моята музика, която не показвам толкова често. Кара ме да се върна обратно във времето когато за пръв път чух метъл и да си припомня причините, заради които заобичах музиката. Тя е сурова и неподправена и емоционална.

Членове на FIGHT THE FURY са:
John Cooper – Вокали/Бас
Seth Morrison – Китара
John Panzer III – Китара
Jared Ward – Барабани

Списък с песни:16-03-29-fightthefurystillbreathingcover
01. „My Demons“
02. „Dominate Me“
03. „Still Burning“
04. „I Cannot“
05. „Lose Hold Of It All“