APOCALYPTICA ще издават албум през 2015

След невероятния успех на 7th Symphony от 2010, Аpocalyptica се върнаха в звукозаписното студио с идеята в началото на 2015 да издадат осмия си албум.
През тези пет години всеки един от изпипаните музиканти се занимаваше със странични проекти. Eicca играеше ролята на барабанист в Cherry and the Vipers, Mikko записваше за новия албум на Emigrate, бандата на Richard Kruspe от Rammstein, а Paavo и Perttu запълваха времето си със салонни участия. Междувременно те обединиха сили с лайпцигския оркестър в проекта Wagner Reloaded: Wagner meets Apocalyptica, резултатът от който е нов прочит на вечните немски класики.

Еicca споделя:

В най-добрата си форма сме и изпитваме нужда да записваме музика. Ако искаш да пробваш нови неща, няма гаранция докъде ще стигнеш. Но сме мотивирани и главите ни са пълни със свежи идеи.

Докато в предишните си албуми финските челисти колаборираха с имена като Gavin Rossdale, Brent Smith, Dave Lombardo, Ville Vallo и Adam Gontier, то в тази тава те са решили да включат Franky Perez. Той е свирил за Scars on Broadway, играл е основна роля в бандата на Slash, създал е Pusher Jones заедно с музиканти от Weezer и Queens of the Stone Age и издаде самостоятелния си албум Addict миналата година.

Очакваме новия албум на Apocalyptica в началото на 2015; обещано е и продължително турне. Дали от втория път музикантите успешно ще стъпят на българска земя, предстои да разберем.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото