„ФРАКТУРА“ става на 15 години

След броени дни, на 28 юни, най-старото тв предаване за рок и метъл музика в България – “Фрактура” навършва 15 години в ефира. По този повод неговия автор и продуцент Васко Катинчаров, ще отбележи годишнината с едно специално издание на шоуто. Точно в полунощ на 30 юни срещу 1-ви юли (неделя), в ефира на телевизия Диема ще стартира празничното издание “15 години Фрактура”. В продължение на два часа зрителите ще видят ретроспекция на концертния рок живот в България от 1998 г. насам. Ще бъдат излъчени кратки откъси от 125 концерта, провели се в България, като част от тяха са на Metallica, Whitesnake, Cradle of Filth, Soulfly, Dimmu Borgir, W.A.S.P., Sodom, Machine Head, Helloween, Twisted Sister, Behemoth, Apocalyptica, Megadeth и много други.

“Като се обърна назад даже и не мога да осмисля, кога минаха толкова много години. Струваше ми много, но смятам, че си струваше целия този труд и упоритост, които съм положил в развитието на предаването. Медийният пазар е крайно враждебен, но когато нещо е правено с желание, то намира начин да оцелее. “Фрактура” не е продуцентско предаване, а е правено от фен за феновете и вероятно точно там се крие и неговото дълголетие. Благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването по някакъв начин“, коментира повода Васко Катинчаров.

“Фрактура” винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости, интервюта с известни музиканти и концертни репортажи. Всичко свързано със световната и българската рок сцена е вече 15 години в ефира на Диема, всяка неделя и с пълно повторение в петък.

Началото на предаването “Фрактура” е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998-ма  година. Дълги години то се излъчва по ММ, но след като канала е закрит през 2010-та, се мести в телевизия Диема. Това е и най-старото специализирано тв рок предаване в ефира. За целият този период от 780 предавания, зрителите са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната.

Предаването “Фрактура” се излъчва по телевизия Диема в неделя от 24:00 ч. с пълно повторение всеки петък от 00:30 ч. Шоуто достига до зрителите с приятелската подкрепа на Jack Daniel’s и Каменица.

От екипа на Metal Hangar 18 пожелаваме на Васко още дълги години да радва феновете със своите предавания. Наздраве!

  1. #1 написан от Kreator (преди 7 години)

    И ние ти благодарим, Васко!!!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото