FOREIGNER разгорещиха София с шоуто си в Арена Армеец

Foreigner-1FOREIGNER разпалиха кръвта на хората дошли в „Арена Армеец“ снощи. Макар и Mick Jones да не присъстваше, момчетата от групата се погрижиха липсата му да не се усеща. Без подгряваща група те изскочиха на сцената, взривявайки я с един от големите си хитове „Double Vision“ , след нея последва приветстването на публиката и „Head Games“, която пък отприщи парад от хитове, разхождайки публиката във времето и донасяйки хиляди усмивки.

„Cold as Ice“ –  един от най-големите им хитове, който бе изпят заедно с бандата от мало и голямо, бе последвана от прочувствената балада „Waiting For a Girl Like You“, преляла в една от любимите песни на вече няколко поколения That was yesterday.  Преди изпълнението на „Dirty White Boy“ Kelly Hansen не пропусна да закачи дамите, отбелязвайки колко красиви жени вижда в публиката, а след това каза, че песента е поздрав за тях.  След това групата намали малко оборотите за да представи зашеметяващо акустично изпълнение на „Say You Will“, което се превърна в едно от най-красивите тази вечер, носейки в себе си магията и чара, които само акустичните изпълнения могат да вдъхнат на една песен.  След нея последва и „Feels Like The First Time“ , за която Hansen обяви, че е първата песен, която сме чували от групата. Песента скоро премина в известната на всички „Urgent“, която взриви залата, а после последва омагьосващо клавирно шоу от Michael Bluestein, което се понесе над залата и  подготви публиката за невероятното соло на Chris Fraizer. Под неговата команда, палките за барабани оживяха и затанцуваха свой собствен танц, нажежавайки обстановката в залата. За още по-голямо зрелище спомогнаха и светлинните ефекти, както и водните пръски отскачащи от барабаните, като за целта Fraizer изля почти литър вода върху тях. Трудно се описва как под порива на музиката, водата се издига или изхвърча настрани в свой собствен ритъм.

Зрелищният спектакъл на клавири и барабани доведе след себе си и една позната ни не само от репертоара на групата песен, но и от филмът от 2012 Rock Of Ages, където дори бе създаден уникален микс от нея и „I Love Rock’N’Roll“.  Естествено едва ли е останало съмнение за някой, че става дума за „Juke Box Hero“, песен пълна с настроение, която зарази тълпата със своята емоция и накара хората да танцуват под звуците ѝ. Песента бе последвана от малко китарно шоу и „Long, Long Way From Home“, а после… после се случи магия. Преди да започне да пее „I Wanna Know What Love Is“ Kelly се обърна към публиката, говорейки за това как любовта към музиката сплотява, призова присъстващите да докоснат рамото на човека до себе си и да пеят с него, и ето така „I Wanna Know What Love Is“  се  превърна във вълшебен и много емоционален спектакъл. Публиката не само пееше с Kelly Hansen, но и цялата зала светна от издигналите се телефонни екрани, като звезди огряващи нощното небе в планината. Под светлината на екраните и гласовете преплитащи се в един, залата се превърна в една от най-красивите гледки, които можеха да се видят в София тази вечер.  С просълзени от емоция очи и разтреперани гласове, публиката все пак успя рязко да се пренастрои и от прочувствената балада да се остави на повищаващата се температура на финалното изпълнение за вечерта, а имено вечният хит, който малки и големи си припяват и влязъл в саундтрака на Supernatural (с много други песни на групата, както и други филми) – „Hot Blooded“.

Макар и с липсващи оригинални  членове на групата, концертът успя да докара широки усмивки и положителни емоции на хората в залата. Доброто настроение се виждаше от всички страни, а 40-те години творчество на Foreigner успяха да обединят поколенията и да създадат една вечер изпълнена с хитове и ударна доза позитивна енергия, изпращайки хората с разгорещената от последното им изпълнение кръв.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото