Фолк метъл от Монголия през юли в клуб Live & Loud

nine treasures 9tr-posterМонголските фолк метъли (или по-конкретно от Вътрешна Монголия, автономен район на Китай) Nine Treasures ще гостуват на 5-ти юли в клуб Live & Loud в столицата. Музиката им е базирана върху тежки рок рифове, високи вокали и инструментални сола на балалайка и морин хуур (традиционен монголски струнен инструмент). Текстовете им са на монголски език и обхващат теми от стари народни приказки и предания за войни, битки, чудовища, красиви девойки и веселби, за любовта и живота в безкрайните монголски степи.

Петимата музиканти започват да работят заедно в края на 2010 г. в Пекин, Китай. До момента имат три издадени албума, а освен участието им и завоюваното второ място на Wacken Metal Battle 2013, имат зад гърба си още три турнета в Европа и участия на WOMEX, Woodstock Poland, MetalDays Slovenia. Тази година правят четвърто европейско турне, част от което за първи път е и нашата държава и ще участват още и на Nova Rock в Австрия и Exit Festival в Сърбия.

https://ninetreasures.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ninetreasuresofficial/

И за да е по-голяма веселбата, към купона се включват и родните банди Летците и No Project Band:

Летците са мелодична пънк-рок група, създадена през 2011г. През миналата година групата издаде първия си албум „Голямата игра“, като засне и клипове към две от песните в него – „Докога“ и „Искам“. Текстовете на Летците са предимно социални, но често опират и до сатирата, бичувайки пошлото и грозното в живота и у човека. Верни на този похват – не пропускат да се надсмеят дори и на себе си – някои песни засягат истории и преживявания и са откровена самоирония.

https://www.facebook.com/pg/Летците-276044452427541
https://letcite.bandcamp.com/

No Project Band са веселяшка ска-пънк група. През изминалата година те също пуснаха своя дебютен албум „Здравей, България!“, който може да чуете и свалите онлайн. Групата се готви за записи на втори албум, а през последните месеци свири често в софийските клубове.

https://www.facebook.com/noprojectband
https://noprojectband.bandcamp.com/

Вход: 8 лв., само в клуба, в деня на концерта.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото