FLIPTOP BOX – „Catch 22“ (2016)

fliptopboxCatch22-2016 FLIPTOP BOX е гръцка хеви рок група, създадена през 2003 г. в Атина. “Catch 22” е вторият им албум след “Anxiety’s Manifest”, издаден през 2012 г. Бандата успешно заема своето място в алтърнатив пост-пънк дебрите, като не се бои и да експериментира. Творбата им съдържа 8 парчета, в които енергичните и мощни барабани и ненатрапващият се бас се комбинират със здрави рифове и мелодични сола. Във вокално отношение има какво още да се желае, тъй като вокалите прекалено много напомнят на VOLBEAT и DANZIG. Освен това експериментът с дет-вокалите в композицията “Sirens” не е особено успешен. Да, внасят известно разнообразие, но с оглед цялостната концепция на албума не са нужни. Групата би спечелила достатъчно нови почитатели и без тях.
Минус на албума е това, че композициите звучат клиширано, въпреки относителното разнообразие – има както бързи, така и среднотемпови песни, а в “Desert” дори могат да се чуят ориенталски мотиви, които са интересна хрумка и препращат към усещането за пустиня. И все пак парчетата звучат изчистено, изпипано, което се дължи и на добрата продукция – всички инструменти се чуват отчетливо и ясно. Личният ми фаворит – “Blast”. Творбата е препоръчителна за феновете на DANZIG, VOLBEAT, DEFTONES, THERAPY?, но почитателите на пост пънка също биха могли да му дадат шанс и да го чуят.

Оценка 7,5/10

fliptopboxband2016

FLIPTOP BOX са:

John P. – вокали и китари
Stavros Gulielmo – китари
Kostas M. – бас
Cptain Frikis – барабани
Christina – бекинг вокали

„Catch 22“ излиза на 24-ти октомври. Дискът е продуциран, миксиран и мастериран от Bill Platsas в D.A. studios. Ето и списъкът с песни:

„Blast“
„Borderline“
„Class of Underdogs“
„Sirens“
„Desert
„Promises to Stay“
„Staring Eyes“
„Unbeliever“

Текстово видео:

Повече информация за бандата – тук

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото