Феновете на Rammstein в България през годините, част IV

Началните стъпки за учредяването на фен клуба и последвалото затишие

 

Правец 2011 (4-ти РД на сайта)

Покрай бума от събития фенската организация на rammsteinbg.com бележи значително разрастване, сбирките започват да се случват още по-често и да са далеч по-мащабни. Има сбирки с по над 30 души. Именно в този период започва все по-често да се прокрадва идеята за учредяване на официален фен клуб, който не само да обединява феновете на Rammstein в България, но и да ги представя пред закона, както и пред официалните фенски организации на групата в останалите държави.

През зимата 2010-11 се провеждат първите сбирки в “по-тесен кръг”, за обсъждане на детайлите около учредяването на фен клуб Рамщайн България. Въпреки, че е свършена немалко работа, нещата се проточват във времето и в крайна сметка не довеждат до желания резултат поне за момента.

След суперуспешното парти през юни 2011 следва обичайното лятно затишие, разчупено единствено от празнуването на 4-тия рожден ден на сайта. Поради различни причини обаче, с настъпването на „активния сезон”, сбирките се провеждат далеч по-рядко от преди, а някои от хората като цяло се отдръпват от организацията.

Свеж полъх е отбелязването на годишнината от първото самостоятелно парти на Rammstein Bulgaria с ново парти на същото място, но като цяло нещата зациклят. Лични проблеми на водещия човек в организцията допълнително забавят темпото и през първата половина от 2012 почти липсват събития, свързани с Rammstein Bulgaria. Изключение е едно industrial metal party в средата на март, организирано съвместно с Today’s Metal.

5-ти РД на rammsteinbg.com

В средата на лятото обаче предстои 5 годишнина на сайта rammsteinbg.com, която трябва да бъде отбелязана подобаващо. Вилата в Правец е прекалено тясна за толкова мащабно събитие, за това мястото е променено на превърналия се във втори дом на фен клуба „The Black Lodge”. Въпреки, че се получава много силно парти и се влива нова доза ентусиазъм, действията по учредяването на фен клуба все още са извадени от дневния ред на активните дейности на водещите хора в организацията, всеки от които има различни лични въпроси за уреждане през този период.

В края на 2012 и началото на 2013 бъдещия фен клуб организира още 2 събития – Скандинавско industrial metal парти и поредното Rammstein Party – този път по повод излизането на сингъла Mein Herz Brennt. Сбирките обаче остават рядкост, а именно на тях, когато хората могат спокойно да поговорят и обсъдят различни въпроси, вместо да се надвикват с музиката, е най-подходящо да се говори за учредяването и развитието на бъдещия фен клуб.

След като е обявено второто участие на Rammstein на фестивал във София през юли 2013, изглежда, че нещата отново ще поемат в правилната посока.

Лоджата е пълна и заради Mein Herz Brennt

Въпреки това, дърпането назад през последните 2 години дава своя отпечатък и Rammstein Bulgaria не успява да организира групово посещение на концерта, както това се случва 3 години по-рано. Хората се разпръскват на по-малки групички според желанията си – стоене от сутринта с цел място на оградите, приемлива позиция във Front Of Stage зоната, или пък спокойно наблюдаване на концерта някъде по-назад.
Все пак след събитието една сплотена групичка от 6-7 души остава за обичайната сбирка в Борисовата почти до сутринта, и може би именно в този момент започва новото пламване на искрата, която най-после да доведе до създаването на така дълго чакания „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ“.

 

 

Автор: Тодор Чоевски (Ludnichar), председател на „фен клуб РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ” и администратор на http://rammsteinbg.com.

 

Тук можете да намерите и следващата част V – След години на върхове и спадове, фен клуб Рамщайн България е факт

Ако сте пропуснали някоя от предишните части можете да ги намерите тук:
Част I / Част II / Част III

*Повече информация за „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ“ можете да получите на сайта http://rammsteinbg.com както и във фейсбук страницата и групата на сдружението.

**На 27.09.2014. в „The Black Lodge“ фен клубът организира Rammstein Night, на която всеки желаещ  също ще може да получи повече информация за сдружението, както и да се запише на място.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото