Esto es BRUJERIA

След свинската жега на 18 юни, вечерта станахме свидетели на Summer Massacre Svinshtina, организирана от Маймунарника и Wrong Fest, като основен виновник за делничното размазване беше картелът от Мексико Brujeria. 12 години след предишния им концерт в София, успяхме да чуем не само с класики и нови парчета от последния им албум.

Малко след 20:00 ч. на сцената се появиха младите дружбенци GOLIATH със стегнат сет от авторски парчета. Момчетата не се ограничават в клишето на грайндкора, а експериментират, смесвайки го хардкор и деткор. Уверени на сцената, те дават заявка да се превърнат в стабилно име на родната сцена.

Преди BRUJERIA градусът на настроението се покачи буквално и преносно със софийските пънк скейт ветерани PIRANHA. Абсолютно експлозивни и винаги забавни, нямаше как да не подготвят публиката по най-добрия начин. Първата част на сета им беше запазена за веселяшката пънкария от само авторски парчета, много от тях „по истински случай“, като към края всички скачаха и изливаха течности на “Wasted Till I Die”. Втората част от сета беше размазващ реверанс към класиците на грайнда Repulsion с няколко кавъра на техни парчета и финалната изненада “Horrified”.

И накрая, след подобаващото разгряване и разкършване, на сцената на фона на демонична светлина, мексиканското знаме и набучена на кола глава излязоха безпощадните BRUJERIA. Без да се бавят пуснаха месомелачката и наред с новите резачки, като Mochado и Mexorcista, чухме и ранни неща, като Gruza La Frontera и Chingo De Mecos.

Естествено публиката се включи активно с мош пит и припяване, без да си дава никаква почивка. Към края всички дружно крещяха „Con güeros, ¡sí!, Con negros, ¡no!, Marihuana, ¡sí!, El polvo, ¡no!“ на Consejos Narcos. С размахване на мачете последва гвоздеят Brujerizmo, една от безспорните класики на групата.

След почти час и половина вакханалия краят на вечерта беше поставен естествено с игривия кавър на Macarena – Marijuana и всички изпратихме групата с желанието скоро да се видим отново.

BRUJERIA безспорно са провокатори, като сатанизмът и окултното, неразделна част от мексиканската традиция, са най-малкият от горчивите хапове за пуританите. Наркотици, трафик, емиграция, открай време наболели теми в техния край на Света и разбира се – подигравките с комунистите от Куба и щатската политика – немалко хора не биха им простили такива „прегрешения“, които всъщност са чудесното допълнение към тотално размазващата им музика и удовлетворяващо жилване на определени хора.

Който не е бил, може само да съжалява, cabrón!

ГАЛЕРИИBRUJERIA


PIRANHA


GOLIATH

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото