Еster Segarra ни разкрива подробности по случай издаването на първата си фотокнига наречена „ARS UMBRA”.

Дори и да не предполагате, вече сте запознати с творчеството на Ester Segarra.  За повече от десетилетие тя преобразява и пресъздава наново визуалният елемент на екстремната музика, включвайки GHOST, WATAIN, ELECTRIC WIZARD, CATHEDRAL, MAYHEM, KATATONIA, PARADISE LOST, AT THE GATES, CARCASS, DARKTHRONE, ROTTING CHRIST, VENOM, ABBATH, и много други. band-photo-watain-by-ester-segarraПървоначално започва работа като фотограф в едно от влиятелните графични студия за твърда музика в Обединеното кралство, а през 2001 става част от екипа на Terrorizer, като от този момент нататък нейни композиции са публикувани в страниците на Metal Hammer, Decibel, Rock Hard, Iron Fist, Deaforever, This Is Metal, Close-UpSegarra приема поръчки и от различни лейбъли, в това число Season of Mist, Century Media, Nuclear Blast, Candlelight, Rise Above, Spinefarm и Peaceville. Чрез коренно различната перспектива, от която увековечава човешки (и недолкова) образи, тя срива преградата между публика и творец и точно това нейно умение я превръща е един от най-забележителните съвременни фотографи в тази сфера.

Promo-2015-2016-B

Нейното изкуство често е част от изложбите на концертни събития като уникалния Roadburn и норвежкия Beyond The Gates. Следващото такова събитие, където ще имате възможност да видите фотографиите и, ще се състои в  Rome Tattoo Expo, в Рим, от 4 до 6 май.

“ARS UMBRA”  ще излезе официално на 6 юли като луксозно издание с твърди корици и  LTD Box. Тя отбелязва петнайсегодишния опит на Ester Segarra в музикалната фотография и комбинира музикални и визуални композиции. Саундтракът към нея  е дело на барабаниста Uno Bruniusson (ex-IN SOLITUDE, DEATH ALLEY, PROCESSION):

Предварителна поръчка на фотокнигата може да се направи тук.