ENTOMBED A.D. свириха със заместник на Victor Brandt

SW MetalphotoКитаристът на Valkyrja Simon Wizén замести Victor Brandt на баса за шоуто на легендите на шведския дет метъл Entombed A.D. на Otero Brutal Fest в Испания вчера вечерта. Появата на Simon Wizén с групата на сцената бе изненадваща тъй като никъде не бе споменато, че Brandt няма да е на линия за двудневния фестивал, който се състоя на 8-ми и 9 юни в гр. Овиедо, Испания.
Brandt бе обявен официално за новия член-басист на норвежките симфо/блек законодатели Dimmu Borgir на 28 май. Освен с Entombed A.D. той се изявява също с Firespawn (доскоро и с Witchery) и тази новина от лагера на Dimmu Borgir повдигна въпросителни около това как той ще балансира между всички проекти, в които е замесен, докато трябва да е изцяло на линия за една доста активна концертно банда като Entombed A.D.

Но кой е Simon Wizén? Той е 29 годишен шведски китарист, който свири в няколко банди като основната му е Valkyrja, където е китарист от 2004г. Иначе сме срещали името му като концертен музикант на Grave, където при нужда помага като басист от 2014г. насам. От няколко години насам се качва на сцена и с Hobbs’ Angel of Death, Interment, Die Hard и други. Гласът му се чува в албума Neogenesis (2013) на Diabolical, където е гост вокал за хоровите припеви, а китари е записвал и в две парчета на IXXI в албума Skulls n Dust (2014).
Изпълненията на няколко песни от сета на Entombed A.D. на гореспоменатия фестивал са документирани с видеа на фенове, присъствали на шоуто. Вижте едното тях ENTOMBED A.D. – Left Hand Path 9.6.2018 OTERO BRUTAL FEST в състав:
L-G Petrov – вокали, Nico Elgstrand – китари, Olle Dahlstedt- барабани и Simon Wizén на баса.


Вероятно неотложни ангажименти не са позволили на титулярния басист на групата Victor Brandt да бъде с момчетата на сцената този уикенд, но какви са те засега не е известно. Дали са свързани с новата му банда или e отсъствал по други причини, ще разберем скоро. Дотогава следим новините около LG и компания, която е в процес на писане на нов албум и свири интензивно на живо.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото