Родната прогресивна деткор група ENEZOTHE днес пусна за свободно слушане дебютния си албум “Consensus Reality”, който съдържа 10 парчета.

Tracklist:
01. Consensus Reality
02. Time Thief
03. Jeusan
04. Adamant
05. Order Fish To Fly
06. Its Essence As It Is
07. Veiled Hex
08. Pagliacci
09. Archaic Rebirth
10. Evildoer

Групата е заформена през 2015-та година в град Шумен от Данаил Иванов (вокали), като започва активност с различни членове. В последствие се натъква на Венелин Павлов (китари) и Виктор Сотиров (барабани). По настоящем са постоянни членове на Enezothe и започват записващата сесия на “Consensus Reality”.

Албумът е миксиран от Виктор Сотиров, а продуцирането е дело на Венелин Павлов. Мартин Димов мастерира албума, като също участва като гост-микс.

Бандата пуска демо-синглитеJeusan и Archaic Rebirth през април 2020 година, които в албумната версия са с нов микс и мастеринг. В началото на септември 2022 пускат и третия си сингълVeiled Hex, който затвърждава тежкото и същевременно комплексно звучене на целия “Consensus Reality” .

Обложката и символът са дело на Варти Маврева, а логото – на Георги Атанасов.

В момента групата работи над нов музикален материал, както и над видеоклип към песентаEvildoer, който е предвиден да излезе към края на месец октомври.

В допълнение на това, Enezothe се готвят да представят “Consensus Reality“ за първи път на живо на 16-ти октомври, редом с Imbecile и Plainscape в клуб Mixtape 5.

Групата има и физически копия към “Consensus Reality”, както и тениски.

Албумът е достъпен във всички дигитални аудио платформи.

Слушайте “Consensus Reality” в някоя от изброените платформи – Linktr.ee/enezothe