ELECTRIC DRAGON с нов сингъл

Вчера ELECTRIC DRAGON пуснаха новия си сингъл с видео – Red Pilled. Това e втори сингъл с  клип от предстоящия им албум “Dark Dragon Rises”.

Песента разказва за безнадежният романтик, влюбен в жена, която не го уважава. Въпросното “добро момче” вярва, че подчинението и разнообразието от подаръци и жестове, ще накарат тази жена да отвърне на любовта му. Той разбира по трудния начин, че любовта не работи така и объркан, наранен и ядосан, опитва да се промени, да стане част от “готините” и “лошите”. За съжаление това довежда до още по-голямо отхвърляне от ответната страна. Накрая, човекът се примирява, разбирайки, че тя не му дължи любовта си и продължава сам по пътя си.

Видеото е 2D анимация в pixel art стил, характерен за видео игрите от ранните години на 90-те и представя историята като нелинейна видео игра, където играчът научава, че понякога бедите и неуспехите водят до по-светло бъдеще.


Стилът на бандата представлява микс от 8-bit мелодии, тежки китарни рифове, groovy бийтове, хип хоп и пъстри вокали.

Имат издадени три дългосвирещи албума, едно ЕР и една компилация. Предстои и излизането на четвъртия дългосвирещ албум тази година, комбинирано с пускане на клипове към всяка песен от него. Red Pilled е вторият от общо 10.

В концертната си история Electric Dragon има множество клубни участия из страната както и фестивални такива на Tattoo Fest Sofia, Graffiti Fest Sofia, Fête de la musique, Maglizh Rock Fest и други. Също така са подгрявали (hed) P.E. в Пловдив.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото