EKROM с дебютен албум

EDGED CIRCLE PRODUCTIONS с гордост представя дългоочаквания дебютен албум на EKROM, „Uten Nådigst Formildelse“, на CD, винил LP и касети.

Нова формация, произхождаща от най-мрачната, най-студена част на Норвегия, EKROM звучи изключително древно, изпълнена с огъня, който запали (и буквално изгори) страната в началото на 90-те. Може би не е изненадващо, че групата е дело на две стари души: барабаниста Thomas Ødegaard (известен още като Tex Terror, дългогодишен барабанист/вокалист на Nocturnal Breed) и вокалиста/мултиинструменталист Kharon, ранен член на норвежкия Covenant, по време на най-ранния период на тази група (и най-добрите) дни. EKROM направиха публичния си дебют през ноември 2022 г. с EP-то „The Black Flames of Seth“ – първоначално само дигитално, но след това, реализирайки супер ограничено издание на касета през март тази година. Близо 15-минутното ЕР светкавично показва, че миналото е живо и от пепелта се запали нов огън…

Сега се стигна до пожар с пълноформатния дебют на EKROM, „Uten Nådigst Formildelse“. Без да губи време с интро, албумът започва ударно – със задушаващ градиент от класически скандинавски лед.

Синтезаторът, който скоро се намесва в картината прави криогениката на EKROM още по-завладяваща и експанзивна, както самата продукция – отчетлива, ясна и някак плътна едновременно и най-важното излъчваща атмосфера на мистерия и мистицизъм, каквито съществуваха по време на най-мрачните ’90 – почти звучащ като друг инструмент.

Това, че дуото използва този суанд е изключително. „Uten Nådigst Formildelse“ е пренасящо преживяване, подобно на тези древни норвежки томове, отделяйки слушателя от реалността и отваряйки порталите към отвъдното и световете на сънищата. Животворно и проклето в еднаква степен. Или ако оставим изисканите думи настрана, дебютът на EKROM е дяволски страхотен BLACK METAL албум, пресъздаден с почитани от времето елементи.

Въпреки че в момента няма недостиг на групи/албуми, предлагащи„класически“ блек метъл в стил 90-те, ободряващо е – и най-вече автентично – да откриете, че идва от онези, които са били там от самото начало. EKROM се събудиха и пристигат с „Uten Nådigst Formildelse“.

Албумът ще излезе на 6 юни чрез EDGED CIRCLE PRODUCTIONS. Предварителна поръчка и стрийм са налични на този адрес.

Обложка и трак лист:

1.Bell Witch
2.The Black Flame of Seth
3.The Black Hearted Ragana
4.Abyss of Eternity
5.Misanthropy Void
6.I Djevelens Skygge
7.My End
8.When I Enter the World of Unknown

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото