EINHERJER с нов албум!

Осем години след издаването на „Blot“, легендарната викинг метъл банда Einherjer ще издаде нов албум, озаглавен „Nørrøn“. Той предстои да се появи на пазара на 9 септември чрез Indie Recordings. Дискът е записан в Studio Borealis, като продуцент е Frode Glesnes, Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet) отговаря за миксирането, а обложката е рисувана от Renathe H. Bryn.

Според прес-релийз, „Nørrøn“ „има способността да ви изпрати на музикално пътешествие, където присъствието ви умира и всичките ви сетива започват за изживяват музиката отново. Където сте потопени в живот на забравени мъдрости, убеждения и сили. Където всичко, което е загубено и отнето, бива възкресено. Там, където стоите прикован за скандинавската земя, приканвайки разгорещеното си сърце към отмъщение.“

Einherjer бе една от първите банди, започнали да използват викингската тематика и скандинавската митология в метъла, и са едни от основателите на този толкова приветстван в момента метъл под-жанр. Тяхното име също има скандинавски корени – “Einherjer“ се нарича живота на викинга след смъртта. Когато викинг е повален в битка, той бивал отнесен до Валхала от Валкириите, за да се присъедини към армията на Einherjer-ите и да помогне на Боговете в техния сблъсък срещу Гигантите в ерата на Рагнарок.

Einherjer се разпадат през 2004 година след издаването на “Blot” (Tabu Recordings). Събират се отново през 2008-ма и година по-късно взимат участие на фестивалите Wacken Open Air, Ragnarok и Kaltenbach, както и на част от датите в турнето Paganfest 2009.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото