Един истински July Extreme Evening с Malevolent Creation във Варна

За разлика от повечето хора, аз прекарах Джулай морнинг във влака, пътувайки за July Extreme Evening с Malevolent Creation. Не знам как е бил концертът в София, но тук определено си заслужаваше. Не мисля, че някой от събралите се 100-120 фенове е останал разочарован.

Концертът, организиран от ShadowLand Music и бар Grind, се проведе в Three Lions Pub, което се оказа изненадващо близо до гарата. Самото място беше доста симпатично с готина футболна атмосфера и фактът, че не е направено специално за концерти, не попречи ни най-малко на провеждането на такъв. Преди да започне концертът, повечето фенове се подкрепихме с няколко бири в откритата част на заведението, която за наше щастие не беше толкова открита, защото валеше като из ведро. От друга страна времето си беше живо пожелание да ни върви по вода… което и стана (е, с малки изключения).

С леко закъснение от около 45 минути на сцената излязоха Day of Execution. Добре познатите на аудиторията дет метъли буквално ни отвяха. Още с първата си песен успяха да раздвижат публиката. Пого имаше до края на сета им, както и доста странен, поне за мен, стейдж-дайвинг – един герой скача от сцената, а втори го разнася под мишница. Обясниха ми, че това било нормално за Варна. Лично мен много ме изкефи кавъра на Bolt Thrower – Cenotaph.  Наистина страхотна група, която си заслужава да бъде видяна от всеки фен на екстремната музика в България и дано скоро решат да минат и през Русе. *намиг*

Следващи на сцената излязоха Eufobia. Както казах, имаше малки изключения от вървенето по вода, и това бяха именно те. По неведоми за мен причини, или може би най-вече начини, китаристът си беше забравил специалната 7-струнна китара, на която, както ми обясниха, си свирят повечето песни на седмата струна. Въпреки това момчетата излязоха и успяха да забият три песни, които въпреки техническите проблеми, звучаха стабилно и публика много им се изкефи.

Последни преди Malevolent бяха сръбските блек-дет метъли Bane. Без бой си признавам, че когато свириха в Русе, не отидох да ги гледам поради мои лични съображение, и те бяха така добри да ми докажат, че съм направила голяма грешка. Вокалистът им правеше опити за някакъв контакт с публиката, но беше малко трудно, при все, че бяха на сръбски. От страна на публиката отново всичко беше шес’ и погото не спря, докато не слязоха от сцената. Изсвириха и кавър на Dark Funeral, който също беше посрещнат много добре. (искам само да добавя, че се оказа, че Bane не са свирили в Русе. благодаря на анонимния доброжелател за напомнянето. надявам се някой ден все пак да се случи да минат от тук и дано да свирят с Claymore)

Като цяло избора на подгряващите групи беше много добър за този хедлайнер и не вярвам много хора да са останали недоволни от него. Мисля, че след тях всеки фен в Three Lions Pub вече беше готов за касапница на Malevolent Creation. И ако подгряващите банди бяха на едно доста високо ниво, то самите те направо ни отвяха. Звукът беше страхотен, а колкото до погото – тук вече беше страшно! Дори и аз имах „късмета”, поне за кратко, да го усетя с един заблуден лакът в главата, въпреки двамата ентусиасти, които за известно време проявиха желание, да ме пазят. Това, което може би ме зарадва най-много, беше, че изсвириха доста песни от втория си албум. Но това при тях не е от толкова голямо значение, защото няма много групи, които да мога да мачкат така праволинейно. Новите им неща звучаха също толкова мощно и здраво, колкото старите. Свириха песни от цялото си творчество, още от първия си албум с Impaled Existence,  през Dominion of Terror до Slaughterhouse от последния. За съжаление обаче свириха по-малко, отколкото й се искаше  на публиката, някъде около час само, и въпреки непрестанните скандирания за Thou Shall Kill, така и не я получихме. Като цяло много малко банди могат да разбият по такъв начин и бих могла да ги сравня единствено със Slayer. А самите Malevolent бяха много учтиви и съвсем не се правеха на големите звезди, не отказваха снимки и автографите с феновете си.

Афтърпартито беше в бар Grind, който се оказа доста готино местенце за такива мероприятия. Радвам се, че беше този концерт, за да си намеря вече и любимо място за запиване във Варна. Надявам се да има повече такива събития и дано следващия път ShadowLand Music да нямат никакви проблеми, защото независимо колко добре беше организиран и направен концертът, не мога да си изкривя душата и да кажа, че липсата на софийските фенове не се усещаше. Malevolent Creation

 1. #1 написан от Torden (преди 11 години)

  „Вие харесвате това.“ *палец*

 2. #2 написан от Анонимен (преди 11 години)

  Thou shalT Kill а и сърбите беха много добре,разбиха,както и варналиите първие, еуфобия беше ок обаче малеволент много слаба китара,несе чуваше обаче смазаха с изпълнение! Евала

 3. #3 написан от Анонимен (преди 11 години)

  Bane не са свирили в Русе.

  • #4 написан от silhouette (преди 11 години)

   Bane са свирили в Русе. Дори ги попитах,за да съм сигурна.

   • #5 написан от Анонимен (преди 11 години)

    Branislav Panić е идвал с Disdained през 2009 г., но не и с Bane. А вторите щяха да имат концерт в Русе, но той така и не се състоя.

    • #6 написан от silhouette (преди 11 години)

     Ами.. вземи да им се скараш, ако случайно все пак дойдат, че така не помнят. 😛

 4. #7 написан от Анонимен (преди 11 години)

  В отговора ти няма никаква логика с предходния ми коментар. Аз ти показвам как си се оплела сама в стремежа си да бъдеш интересна – визирам това, че поради твои лични съображения не си посетила несъществуващ концерт (за което дори си била наясно http://metalhangar18.com/YaBB.pl?num=1291892952 отговор # 7).
  Хайде, със здраве 🙂

 5. #8 написан от silhouette (преди 11 години)

  В отговора ми има логика – че самата група не помни. Иначе съм сигурна, че фактът, че съм се оплела за подгряващата група е адски важен за всеки, който иска да прочете за Malevolent. Също така силно вярвам, че съм извършила невероятен грях, защото съм забравила въобще за него.
  Колкото до личните съображения – и те са поредени от горния грях. Ако помнех, нямаше да пиша за тях. Но след като групата ми каза, че са свирили, а аз със сигурност не съм ходила, останах с впечатлението, че е имало някаква конкретна причина, която от своя страна, предпочетох да не споделям.
  Признавам си грешката, така че – живей.

 6. #9 написан от VILIO-CLAYMORE (преди 11 години)
 7. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 8. Коментари за тази публикация
В началото