E-L-R подписаха с Prophecy Productions и издават дебютен албум

e-l-r-1Швейцарската атмосферик/дуум/пост-метъл банда E-L-R подписа с Prophecy Productions. Дебютният албум на триото ще носи името „Mænad“ и ще се появи на пазара на 27-ми септември.

 

Басистката I.R. и китаристката S.M., които си поделят вокалите, както и барабанистът M.K. са сглобили атмосферичен, тежък и мелодичен албум, който звучи едновременно познато и свежо. „Mænad“ предлага смесица от хипнотичен пост-метъл и дуум, панорамна музика, история на различни нива, в които емоциите се менят постоянно като преминаващи пейзажи.

Дълбоко вкоренени в своята среда като индивидуалности, E-L-R споделят шаманския усет и острото духовно осъзнаване, подобно на артисти като австрийците Our Survival Depends On Us или финските нео-фолк познайници Hexvessel. Според I.R. тяхната „музика е дълбоко интуитивна. Искаме слушателят да се гмурне в нашите дебри и да изпадне в транс, за да почувства нашата енергия. Тази енергия е градена в тясно  сътрудничество в продължение на дълги нощи, които използвахме също и да напишем наши собствени истории.

e-l-r-maenad-pro.285-mainЗаглавието на изданието идва от името на женските последователи на гръцкия бог Дионисий, които се асоциират с природата и прекомерните пиршества. „Това е предимно наша собствена интерпретация на текстове и поеми, комбинирани с неща, през които самите ние сме преминали„, разказва S.M., „често описвайки сцени или събития, чувства.

Бележити гости в дебюта на швейцарците са артисти от калибъра на лидерката на холандската банда Dool Ryanne Van Dorst, която участва като вокалист в песента „Lunar Nights, както и вокалистът на белгийските пост-метъл легенди Amenra Colin H Van Eeckhout, който оставя своя глас в песента „Above The Mountains There Is A Light“ и свири на хърди-гърди в интрото към „Glancing Limbs“.

„Mænad“ ще бъде достъпен във формат на дигипак CD, плоча и касета, както и за дигитална покупка.

Песните в албума:

01. Glancing Limbs
02. Devotee
03. Above The Mountains There Is A Light
04. Ambrosia
05. Lunar Nights
06. The Wild Shore

Песента „Glacing Limbs“:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото