Историята на една песен: Trent Reznor (Nine Inch Nails) – „The Perfect Drug“

„The Perfect Drug“ е синоним на забранения в почти цяла Европа абсент. Песента е написана за саундтрака на филма на David Lynch „Lost Highway“. Видеоклипът е дело на Mark Romanek.

Trent Reznor: „По това време слушах много Drum ‘n’ Bass, Jungle и подобни неща. И мисля, че това е най-голямото външно влияние, което съм имал в собствената си музика. И това беше преходен период, това е, което искам да подчертая, беше време , когато исках да изразя всичко, което исках творчески да изразя и да дам свобода на творбата, извън контекста на саундтрака. Това не е като да направиш голяма творба. Винаги съм се отнасял към това като към област, където да бъда по-свободен и да опитвам разни неща. Радвам се, че беше в този контекст. Никога не съм смятал да включа песента в „The Fragile“. Писането на песен за саундтрак наистина беше област, в която се чувствах извън пейзажа, за да видя какво искам да направя.“ (Viva 2 Magazine)

„Единствената песен, която наистина не харесвам толкова много е „The Perfect Drug“ . Едно от нещата беше, че имаш седмица да направиш парче за филм, нагласата и как ти се приспособяваш в тази ситуация, или както аз го направих, беше „нека влезем и да експериментираме и да видим какво ще се случи, а не е, знаете, каквото и да излезе от него, това не е краят на света“. И смятам, че това, което излезе от цялата работа, заедно с раздут, свръхбюджетен видеоклип, е … последното нещо, което бих изсвирил на някого, ако този някой ми каже да изсвиря нещо. И в топ сто на песните, които съм написал, това парче вероятно няма да попадне там. “ (BBC Radio1 Rock Show 2005г.)

Trent Reznor (NINE INCH NAILS)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото