Днес DER HUNDS свирят на Eurosonic

DER HUNDS 2016Тази година на Eurosonic-Noorderslag участват над 300 музиканти от 40 националности.

DER HUNDS e българската група, която довечера ще представи страната ни  на една от 42 –те сцени на престижния фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген, Холандия. Голямото музикално събитие се провежда в средата на януари вече повече от 30 години.

Групата спечели шанса да участва във феста, след като грабна две награди от авторитетния конкурс на Българското национално радио „Златна пролет“ с песента си „Спомен”. Една от тях им дава право за участие на фестивала в Грьонинген, който събира над 300 изпълнители всяка година на над 40 сцени в центъра на града. Фестивалът Eurosonic е едно от най-значимите европейски събития за поп, рок и world музика.Тази година в него участват над 40 националности.

Вокалът на групата Боби Косатката сподели: “Довечера ще изпълним песни от цялата ни дискография. Почти целият репертоар на DER HUNDS е на английски, което мисля, че е добре за подобна изява на международна сцена. Разбира се ще изпълним и песента „Спомен”, с която спечелихме конкурса на националното радио, както и няколко сингъла от предстоящия ни трети албум. „Спомен” е част от него, като планираме да я запишем както на български, така и на английски език.”

Главна цел на организаторите му е по-широко разпространение на европейската музика. Eurosonic се посещава редовно от професионални рекламни агенти, организатори на фестивали и импресарски компании, а участието в него е отличие за всеки музикант. Довечера DER HUNDS ще имат шанса да свиря цели 45 минути на една от сцените на феста. През фестивала са преминали групи като Д-2, БТР и Gravity Co.

Преди да заминат за страната на лалетата DER HUNDS свириха пред българската публика с концерт на 16-ти декември в Студио 1 на БНР. Там групата представи видеото към сингъла „Fire“, който е част от предстоящия им трети албум, както и програмата за изявата им в Грьонинген.

За всички, които искат да гледат на живо представянето на DER HUNDS на Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген, могат да го направят от 21.00 часа тази вечер през фейсбук страницата на групата – https://www.facebook.com/DerHunds/.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото