DIRTY SHIRT са поредната група на SOFIA METAL FEST 2016

Румънските щураци ще свирят на 10 априлSOFIA METAL FEST 2016_Poster v7 bands

 Първото гостуване у нас на Crossover Folkcore Metal чудото DIRTY SHIRT ще се случи точно тази година на сцената на SOFIA METAL FEST. Групата пристига по примера на KREATOR, PARADISE LOST, POWERWOLF, FINNTROLL, TIAMAT и EVIL INVADERS за специално участие на фестивала, което ще е на 10 април.

 DIRTY SHIRT е една от най-ценените румънски рок/метъл банди, носител на второ място в международния финал на Wacken
Metal Battle 2014г. и наградена за “Best Romanian Act Metal“ на Maximum Rock Awards 2014 и “Best Romanian Rock Ambassador“ на Metalhead Awards 2014. Уникалният стил на бандата идва от смесването на тежкия звук на съвременния рок / метъл с празничната атмосфера на традиционната източно-европейска, разностилността на световната (кънтри, реге, племенни ритми), електро звука на индустриалната музика, енергията на хардкора и приятното изживяване на фънка.

 Още от самото си създаване през 1995 година, концертната програма на DIRTY SHIRT е наситена с участия в най-уважаваните клубове и рок фестивали в Румъния: Posada Rock, Metalfan, Samfest, Samus Rock, Young Rock for Youngs и други. През 2000г. излиза първият дългосвирещ албум на групата – “Very Dirty“. След пауза в активноста през 2010г., групата се завръща, издавайки албума “Same Shirt, Different Day“, който получава положителни отзиви както от румънска, така и от международна преса, и е определен като звездното завръщане на групата.

 През 2013 година излиза албумът “Freak Show“, който разкрива нови хоризонти за групата, печелейки международни награди. Първият сингъл “Freak Show“ е включен в социалната игра Rockstar Rising (Facebook, IPAD), а песента е включена в международен конкурс за ремикси със спонсорството на Propellerhead и Kallaghan Records. През 2014г., като победител на конкурса Wacken Open Air Metal Battle в Румъния, DIRTY SHIRT участват като финалисти и на Wacken Open Air в Германия, където заслужено печелят 2-рото място! Забележително постижение не само за самата група, но и за Румънската метъл сцена като цяло.

 Също така, след успеха и невероятната обратна връзка, получена от групата след звездните им изпълнения на европейските фестивали и международното им турне, Washburn и Randall решават да обявят DIRTY SHIRT за официални лица (official endorser) на продуктите си.

 На 26 април 2015г., Dirty Shirt 2015 Photoизлиза най-добрият албум на DIRTY SHIRT -“Dirtylicious“, който прeдизвика бум, спечелвайки на бандата успеха, за който е работено толкова усилено. Албумът е изцяло вдъхновен от традиционната източно-европейска музика и в студийните записи участват музиканти, майстори на традиционните инструменти, като цигулка, кларинет, акордеон, гайда и много други. За това си произведение гупата си спечелва похвали както от румънските, така и от международните критици. Получава максимален и никога не по-малко от най-високите оценки в няколко списания и класации. „Dirtylicious“, а и неговите предшественици със сигурност ще ви превърне във фен на запазения Crossover Folkcore Metal стил на DIRTY SHIRT.

 Както знаете SOFIA METAL FEST 2016 ще се състои на 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала “Универсиада“. Събитието е от типа „фестивал на закрито“ (Indoor fest), което ще позволи на феновете да се насладят на концертите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване без значение от часа на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото на провеждане освен разнородни и разностилови групи събитието ще предложи и забавления нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито. Организатор на събитието – BGTSC.

 В сърцето на София: 2 дни, 10 групи, ексклузивни концерти, ограничен брой билети!

 “Сваляйте нашите албуми безплатно, но не забравяйте да идвате на концертите ни! Ако ни цените, ние винаги ще съществуваме заради вас!“ – Johan Edlund, TIAMAT

 Билетите се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили,Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

 След като билетите стартираха на цени от 50 до 100 лева в момента и до 31 март включително цената на им ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

 Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото