DIMHOLT, TRYSTH и VOKYL в Live & Loud

11 ноември, вратите на Live&Loud са отворени около 21 часа, като по това време чакащите фенове се увеличават все повече и повече. Това е първата ми среща с този клуб и съм очарован – мястото е приветливо, много добре устроено и с отличен звук. Очаква ни един концерт, смесващ прогресив дет, слъдж/пост-метъл и блек, VOKYL, TRYST.H и DIMHOLT – една твърде 14794205_10154737830249429_179833403364_n-316x500необичайна, но много успешна комбинация.

В прохладната вечер, започвайки около 21:25, ни загряват софиянците VOKYL. За мен това е първият досег с тяхното представяне на живо, но за голяма част от публиката групата е добре позната и утвърдена – не малко хора бяха дошли само за тях. Представянето им е на много високо ниво, четиримата музиканти свирят напълно професионално, като това определено се харесва на посетителите, които няма как да останат безразлични към музиката им. Дълги и комплексни композиции, необичайни тактове, които пленяват феновете. Представят основно нов материал, също и класиката „Аз търся човек“ от дебютния им албум, носещ същото име. Завършват с нова тяхна песен, все още нямаща заглавие и с много добре познатата класика на DEATHCrystal Mountain“ от култовия им албум „Symbolic„, след което слизат от сцената и ни оставят безкрайно доволни от това шоу.

След кратка почивка идва ред на други софиянци – слъдж/пост-метъл формацията TRYSTH. Дим покрива сцената, а триото е само силует в обгръщащия ни мрак. Непробиваема стена от леден, безпощаден и тежък звук, тягостна и нерадостна атмосфера, хипнотизиращи мелодии. Димът сякаш поглъща душите ни, спускайки ги в безкрайността на черната бездна, портите на която TRYSTH широко разтварят. Това е представяне, което трябва да се види и чуе, описанието му не може и наполовина да предаде емоциите, които групата носи.

Отново кратка пауза и идва ред на уникалните бургазлии – титаните DIMHOLT. Макар и понамаляла, публиката твърдо засвидетелства любовта си към качествения блек метъл. Около полунощ, душите ни, слепи и без никаква надежда, поемат по своя път на забвение. Плътният дим ни хваща за ръка и ни повежда бавно, но сигурно към нашето падение и край. Минало, настояще и бъдеще се сливат в едно, светът се тресе в предсмъртни мъки – пред нашият взор се разкрива гледката на Армагедон. В сенките на нощта нищо не може да ни избави от ненавистта, разрушението и хаоса на апокалипсиса. Дори утринното слънце не би могло да прогони мрака, който владее душите ни в този момент. Беззрачни се вглеждаме – и последният блян за избавление отлита в пропастта, пред нас е само един безкраен и черен хоризонт, който безжизнени наблюдаваме, в едно ново, мрачно спокойствие. Наближаваме края на нашето пътуване. В тишината на нощта чуваме далечен повик. Зовът на нашите предци. Влизаме във владенията на хаоса и мрака, където душите никога не виждат покой и завинаги се разпадат в своите гробници.

С това идва и краят на вечерта, пробуждаме се от транса, в който DIMHOLT ни поставиха, и пречистени поглеждаме с нов взор към заобикалящият ни свят.

Сетлист на DIMHOLT:
1. Blindead
2. The Fall
3. At The End
4. Sacrilege
5. Armageddon
6. The Shades of Night
7. Black Horizon
8. Into Darker Serenity
9. In Tombs

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото