Деветата SONATA ARCTICA идва през октомври

Само две години след излизането на последния им албум „Pariah’s Child” и последвалото масивно световно турне, финландците SONATA ARCTICA отново са тук. На 7 октомври светът ще може да чуе деветото им издание – „The Ninth Hour„.

Албумът отново е продуциран от самата банда и е миксиран с Pasi Kauppinen, за да се създаде типичен, но свеж звук, който определя настоящия дух на групата. Ето какво още споделя за изданието вокалистът Tony Kakko:

Студийната работа по новите парчета започна сериозно в средата на април в няколко домашни студия из Финландия. Но основните записи и смесването се случи в Studio57 в Alaveteli, Финландия. Целта ни беше да сътворим още един мелодичен, красив и изненадващ албум. Дали успяхме? Със сигурност. Но може би е по-добре вие да прецените.

Обложката има за фон утопичен пейзаж, на който природата и човешките технологии са в баланс. В средата имаме един пясъчен часовник. Дясната му чашка представлява страната на природата без хора, а лявата – човешка дистопия след тоталното унищожение на природата. Идеята е, че накъдето и да се наклони часовникът, едната чашка ще се изпразни и бъдещето ще бъде изтрито. Библейски от нас се очаква да се покаем в „Деветия час”.  Факт е, че в момента живеем в критични исторически времена. И нашите решения ще определят бъдещето. Не само на нас като раса, но и на цялата ни планета. Ние трябва да се жертваме и в много случаи ще се покайваме за вече направените си избори.

 

Sonata9thhour

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото