Десет страхотни песни за Halloween

Има ли по-предизвикателен празник за нас любителите на по-тежката музика, от Halloween? Да? Може би тримесечен нон-стоп концерт с над 300 групи, което всъщност надхвърля мечтите на всеки фен… А може би Halloween е идеален за хубава музика и забавления, макар и малко католически…

И така, по-долу ви предлагаме списък от десет прекрасни парчета на десет велики групи, подходящи за последната събота от месец октомври на 2015!

 

1.KING DIAMOND – „Halloween“

KING DIAMOND е група, която пасва на 100% за 31 октомври, а дори могат да се взаимстват и идеи за грим и костюми. За един човек, който е бил облечен подобаващо и „намазан” по лицето в продължение на повече от три десетилетия, едва ли е изненадващо, да чуете как Краля пее думите: „Всяка вечер ми е Хелоуин.“

Песента е от дебютния  албум на групата – „Fatal Portrait“(1986)

2.HELLOWEEN„Halloween“

Като се има предвид името на бандата, няма смисъл да обяснявам факта, че техният „талисман” е точно хелоуински тиквен фенер… Който аз обожавам! В малко повече от 13 минути на класически немски пауър метъл, бандата разказва история за добре познатите трикове от празника.

Парчето е от първата част на „Keeper of the seven keys“(1987)

3.TYPE O NEGATIVE„All Hallows Eve“

„Pumpkins grin in their despair“… „Spiderwebbed and glazed in frost“…  Добре дошли в най-депресиращата Хелоуинска песен, с любезното съдействие TYPE O NEGATIVE и тяхната „Hallow’s Eve” от албума ”World Coming Dow”(1999)

4.OZZY OSBOURNE„Bark at the Moon“

Върколак и Ozzy –  достатъчно, за да ви доведе до сълзи… от смях. Но въпреки клипа, песента, е убиец и е от едноименния албум „Bark at the Moon“(1983)

5.ROB ZOMBIE„American Witch“

Какво ще да е Хелоуин без няколко вещици или може би много вещици?

Песента е от третия солов албум на Zombie  – „Educated Horses”(2006)

6.GHOST – “Ritual”

Наистина, почти всяка песен на шведите от GHOST би се вместила в списъка, тази за параклиса и “smells of dead human sacrifice”, обаче май е най-подходяща. Тя е от албума „Opus Eponymous“(2010)

7.DANZIG“Mother”

Въпреки, че тази песен няма нищо общо с Хелоуин, сама по себе си говори, че ако вашият съсед беше Glenn Danzig, лесно бихте могли да си представите как една майка казва на децата си да пропуснат  къщата му и да почукат на следващата с думите „Трик или лакомство”…

Песента е от албума им „Danzig”(1988)

8.TWISTED SISTER – „Captain Howdy

Също както във филма на ужасите „Strangeland”, продуциран и от  Dee Snider, той е композирал песни като тази, разказваща историята за призрак, превъплатен в музика и още нещо, а самия Dee влиза в ролята на главен герой.

„Captain Howdy”  е песен от албума „Stay Hungry“(1984) на TWISTED SISTER с предистория и под заглавие „Horror – Teria (The Beginning)”.

9.FASTWAY – “Trick or Treat”

Още в началото на 80-те години и метъл стандартите на тогавашното време, филмът “Trick or Treat” е надминал очакванията на всички. Рок енд рол и ужас се смесват в главата на гимназиален бунтар, който свири рок, а чрез музиката си възвръща от отвъдното духа на мъртвия рокер Sammi Curr, който обещава да му помогне да си отмъсти на грубияните в училище… Но за да разберете какво имам предвид, просто трябва да гледате филма.

Песен от едноименния албум на групата „Trick or Treat„(1986)

10.MISFITS„Halloween“

И  разбира се накрая… I remember Halloween… от далечната 1981г.

А кои са вашите предложения за най-добра Halloween песен? 🙂

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото