Demonaz и Horgh за конфликта в IMMORTAL

demonazandhorhg

Феновете на блек метъла (и не само) са добре запознати с конфликта в норвежката блек метъл група IMMORTAL, който доведе до разделянето на два лагера. От едната страна остана Abbath, който направи своя група, от другата страна са неговите колеги Demonaz и Horgh. Досега медиите отразяваха само гледната точка на Abbath относно случилото се, но ето че Demonaz и Horgh са готови да споделят своята позиция за конфликта. Вижте какво са споделили те в своето изявление.

IMMORTAL:

„Най-накрая сме в позиция да отговорим относно конфлиста в бандата.

След като случаят IMMORTAL беше затворен от „PATENTSTYRET“ (норвежкият патентен офис) през ноември 2015г. Demonaz и Horgh могат най-накрая да споделят своята страна от историята за първи път.

Конфликтът не беше около това, че някой е напуснал бандата, както Abbath твърдеше. Всичко беше заради негов личен проблем. Той отказваше репетиции и разруши напредъка в групата за много дълго време. Бяхме принудени да се изправим срещу него заради това.

Abbath междувременно каза пред австралийска медия, че искаме всичко по нашето разписание и, че сме твърдели, че той има нужда от лечение.

Групата трябваше да отлага репетиции през цялото време зарадид него. И даже и след това той не се появяваше. Казваше на групата, приятелите и семейството си, че има нужда от лечение отново. Той беше получавал помощ в клиника преди това. Предложихме да го изчакаме докато се възстанови. За съжаление той промени решението си.

Вместо да опита да реши проблема си, той ни заби нож в гърба и тайно заяви претенции за собственост и запазена марка върху логото и името на групата. Беше трудно да повярваме, че проблемите са го довели до подобно решение.

Когато неговият опит да вземе правата бяха открити от групата той ноечаквано си тръгна сам. Неговите обвинения срещу групата в медиите се променяха от ден на ден. Феновете започнаха да задават въпроси относно неговата версия и искаха ние да говорим за това, какво наистина се е случило. За съжаление ние трябваше да чакаме докато случаят бъде затворен, за да направим изявление.

Неговото заявление за запазена марка беше отхвърлено и случаят беше затворен от PATENTSTYRET през ноември 2015г. Една от причините беше, че той единствено е допринесъл като съавтор за написването на музиката в IMMORTAL. Не е допринесъл нито за текстовете, нито за заглавия на албумите. Фактът е, че музиката винаги е била плод на групата като цяло.

IMMORTAL ще запишат новия, дългочакан албум през 2016г., който ще бъде издаден чрез Nuclear Blast Records.

Ние сме добре подготвени и гледаме напред, за да представим новия материал пред феновете. Не искаме да насилваме нещата, но ще отнеме време, за да доставим един висококачествен IMMORTAL албум.

Още новини скоро.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото