DELAIN ще отпразнуват 10-годишнината на “Lucidity”

Delain_10th_coverДинамичната година за Delain продължава с празненството по случай 10-годишнината на дебютния им албум “Lucidity”. Roadrunner Records ще издадат “Lucidity 10th Anniversary Edition” на 21 октомври тази година, с неиздавани досега лайв версии на парчетата им и песни, дело на клавириста и продуцент Martijn Westerholt.

През 2016 Delain направиха невероятно световно турне, оглавиха концерти в Европа, обиколиха Северна Америка с титаните Nightwish, участваха в Download, Graspop и Hellfest, както и много други фестивали. През февруари издадоха EP-то “Lunar Prelude”, а през останалите месеци от годината ще издадат петия си студиен албум “Moonbathers”, ще оглавят още едно турне в Европа, и ще издадат “Lucidity 10th Anniversary Edition”. Годината им ще приключи с огромно празненство за рождения им ден в родния Амстердам, което ще бъде заснето за предстоящо DVD/Blu-ray.

Световният им успех е гарантиран още след издаването на дебютния им албум, в който разкриват пълния си потенциал. В дискусия, свързана с това време, групата коментира:

Delain в началото беше замислен като проект, който да издаде един студиен запис. Преди “Lucidity” да се появи, не сме и мечтали, че ще сме групата, която сме в момента – група, пропътувала безброй страни, свирила на живо по безброй концерти. Затова сега очите на Delain все още гледат към бъдещето – продължаваме да пишем нови албуми, планираме бъдещи турнета и се фокусираме на пътя, който ни предстои да извървим. На тази годишнина обаче спираме за малко, за да погледнем назад и да видим как е протекло цяло едно десетилетие – концертите, местата, приятното чувство когато виждаме вече познати лица в публиката, и ентусиазма при посрещането на нови хора в голямото ни семейство. Пет албума, две EP-та и 10 години след началото, Ви връщаме на старта с дебютния ни запис “Lucidity”.”

“Lucidity 10th Anniversary Edition” ще бъде достъпен като единично CD, за пръв път ще бъде издаден и на плоча като сет от 2 LP, отпечатан на 180-грамов винил. Като благодарност към феновете им в Холандия, Белгия и Люксембург, само там винилът ще бъде златен. Всички формати ще бъдат придружени и от код, с който закупилите си албума ще могат да изтеглят оригиналните инструментали на целия “Lucidity”.

Изданието “Lucidity 10th Anniversary Edition”  ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. Албумът може да бъде предварително поръчан от тук: http://www.pledgemusic.com/projects/delain10thanniversary

Траклист:

1 CD:

 

1. Sever (Remastered)

2. Frozen (Remastered)

3. Silhouette of a Dancer (Remastered)

4. No Compliance (Remastered)

5. See Me In Shadow (Remastered)

6. Shattered (Remastered)

7. The Gathering (Remastered)

8. Daylight Lucidity (Remastered)

9. Sleepwalkers Dream (Remastered)

10. A Day For Ghosts (Remastered)

11. Pristine (Remastered)

12. (Deep) Frozen

13. Silhouette of a Dancer (Live Version)

14. Shattered (Live Version)

15. Pristine (Live Version)

16. Medley

2 LP:

 

Side A

1. Sever (Remastered)

2. Frozen (Remastered)

3. Silhouette of a Dancer (Remastered)

4. No Compliance (Remastered)

 

Side B

1. See Me In Shadow (Remastered)

2. Shattered (Remastered)

3. The Gathering (Remastered)

4. Daylight Lucidity (Remastered)

 

Side C

1. Sleepwalkers Dream (Remastered)

2. A Day For Ghosts (Remastered)

3. Pristine (Remastered)

4. (Deep) Frozen

 

Side D

1. Silhouette of a Dancer (Live Version)

2. Shattered (Live Version)

3. Pristine (Live Version)

4. Medley

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото