Decapitated, част 2 – Така очакваното „Обезглавяване” все пак се случи и в София!

17 септември е, около 9 часа сутринта. Тъкмо съм се прибрала от Гърция, не съм спала нормално от 48 часа и се чудя да ходя ли довечера на Decapitated в София, при все, че ги гледах преди два дни…? След един-два телефонни разговора се реших да ида. Може би пък в „свои води” и без присъствието на Mortal Torment (главната група, заради която бях на Атинския концерт), щях да се изкефя на Decapitated подобаващо.

Около 18ч. вече бях в градинката в близост до клуб “The Box”. Доста рано, но въпреки това имаше няколко познати лица, които се разхлаждаха с бири. Няколко обиколки от градинката до клуба и обратно, и стана 19:30ч. – време за концерт! Отидохме отпред, където видяхме организатора на мероприятието леко изнервен. Оказа се, че концертът ще закъснее значително, поради oтсъствието на саунд инженера, в следствие на което саундчекът дори не бе започнал.

 

След известно време човекът се появи, направи се кратък чек и клубът отвори врати за посетители. Както знаете, официалната подгряваща банда Eufobia отпадна от мероприятието, тъй като на тази дата, 17 септември, по принцип бе обявен друг концерт в клуб “The Box”. Мениджърът на клуба, както и тези банди направиха огромен компромис, като отстъпиха сцената на Decapitated. Все пак, подгряваща група имаше – това бяха 818 – една от бандите, които трябваше да свирят този ден. Доста малко хора бяха влезли в клуба до този момент. От всички, дали и 10% знаеха кои са 818?! Въпреки това, имаше хора, които в последствие им се изкефиха. Момчетата не бяха чак толкова лоши. Изсвириха няколко кавъра на Lamb Of God, Pantera и Kreator, както и 2-3 авторски парчета.

Малко преди 21ч. младежите отстъпиха сцената за полските дет машини Decapitated! Клуба се изпълни изведнъж с около 100-120 човека (за българския стандарт – прилична бройка, за група като Decapitated – прекалено малко – заслужават в пъти повече!) Не знам дали заради краткия саундчек, или по принцип си имат нужда от повече, но подготовката им отне наистина доста време. Започнаха да се чуват буйни изблици “De-ca-pi-ta-ted!”, както и притеснения, че времето бързо напредваше!

Krimh

 

Вече бе около 21:15ч., когато зазвуча интрото на “A View From A Hole” и Decapitated най-накрая излязоха на сцената! Без оглушки забиха “The Knife”. Няма нужда да споменавам, че всички в клуба избухнаха на секундата с нечовешко пого, което продължи без прекъсване и в следващите парчета. Втората песен за вечерта бе моята любима “Day 69”! Е, оказа се, че не само аз я тача толкова много 😉 Минахме през още няколко нови парчета като “Pest”, “Homo Sum”, “United”… Чухме и някои стари класики, като за мое огромно учудване – не изпълниха нито една песен от “The Negation”. Ех, искаше ми се да чуя “Sensual Sickness”, с която прослушах тази страхотна банда, но…  Пълно щастие няма 😉 Тълпата не стихваше и за миг, викаха с пълни гърла, мятаха коси и се помитаха в погото! Уви, както всеки път – наближи 22ч. и имаше време само за една песен. Ще познаете ли коя бе тя? Да, точно така – култовата “Spheres Of Madness”!!! Това бе кулминацията на вечерта – всеки, който бе долу пред сцената, бе повлечен макар и неволно в опустошителното меле!

Тъкмо решихме, че вече си тръгват,… И се завърнаха с бутилка шампанско! Rafal (вокалистът) имаше рожден ден и изказа своите благодарности на лудата българска публика, след което последва обилно „къпане” с шампанско на всички отпред! На лицата им добре се виждаше, че искат да свирят за нас още и още. (По дяволите, това времево ограничение!)

Happy birthday, Rafal!

Малко по малко клубът вече почна да се поизпразва, като вътре останаха само най-върлите фенове, буквално редящи се на опашка за снимки и автографи. Момчетата, колкото и изморени да бяха, не отказаха на никого. Дори Konrad (басистът), който, помня, още от няколко дни преди това бе болен, като в София изглеждаше дори по-зле. Ето на това се казва човек, отдаден на музиката и феновете! Естествено, преди да си тръгнем им зададохме въпроса „Хареса ли ви шоуто в София?”. А като отговор получихме: „Разбира се! Българските фенове са страхотни! Двата най-добри лайва от това турне до момента, са именно в София и в Атина!”

Благодарности на Shadowland Music и всички съпричастни, които направиха и невъзможното този концерт да се състои и за пореден път сбъднаха една мечта!

Определено очаквах да има повече хора на този лайв. Бе пълно с такива, които виждам за първи път, а тези, които бях убедена, че ще са там – не бяха! На всички неприсъствали по една или друга причина, мога само да им кажа, че не знаят какво изпуснаха и определено ако имат втори шанс – да не го пропиляват отново!

Феновете - на една ръка разстояние от Rafal 😉

Повече снимки може да намерите в галерията:

http://metalhangar18.com/gallery_mh18/2011%20year/Decapitated

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото