attach(4)

 

Мелодичната хеви метъл банда от Оулу, DEATH’S-HEAD AND THE SPACE ALLUSION, ще пусне дебютния си албум „The Counterbalance“ на 3 май чрез Inverse Records. Записването и миксирането са направени в Оулу като завършекът е направен от Jaakko Viitalähde и Virtalähde Mastering. След два сингъла и едно Ep, музикантите са готови да представят дебютния си запис на бял свят. Ето какво коментира китаристът Antza Talala:

Албумът имаше доста силно влияние върху личния ми живот. Цяла година в мрака, но пасва перфектно на контекста. Цялата лудост и зло в хората създадоха доста мрачни текстове, които понякога се чувстваха като „да му се не види, време е да се откажа от живота си“. От друга страна, нито един друг текст не ме е карал да се чувствам по-горд. И аз не мога да забравя Markus Makkonen от SADISTIK FOREST, който оказа голяма помощ с текстовете. Аз мисля, че музиката говори сама за себе си. Това не е спиид метъл с хай спиид солота и арпежи, но има лек оттенък на прогресив метъл от време на време. Целеустремен албум с голяма тежест. Тази музика трябва да бъде изпълнявана на живо, нямам търпение за това!

За да се запознаете по-добре с изкуството на групата, тук може да видите текстовото видео към първия сингъл „Dopefiend Outrun“.