DEADSCAPE и LAVINA (Сърбия)с общо мини турне

До нас достигна новината за общата поредица от концерти на родната мелодична дет метъл банда Deadscape и сръбските прогресив метъли Lavina. За момента минитурнето се състои от следните дати:

6 октомври – София, Mixtape 5 (+ Gwendydd)
7 октомври – Пловдив, Under City
20 октомври – Варна, Varna Live Club
21 октомври – Бургас, Модерен театър
2 декември – Белград, Jugosped

Това ще бъде първото гостуване на сърбите на българска земя, а от своя страна Deadscape за пръв път ще пътуват до Белград.

Lavina е създадена в средата на 2020 г. След формирането си членовете прекарват по-голямата част от времето в запис на песните за дебютния албум на групата – ODYSSEY, който беше издаден на 18 ноември 2022 г. Оттогава групата изнася промо концерти в няколко големи градове в Сърбия и се стреми да прекара остатъка от 2023 г. в промоция на дебютния си албум в съседни европейски градове.
ODYSSEY представлява „водовъртеж“ от различни вкусове, влияния, емоции и житейски опит на своите членове.
Групата се опитва да слее по-суровите качества на метъла с мелодии и ритми, повлияни от източната музика, и на моменти драматични изпълнения на оркестрални инструменти и хорове. Албумът е записан в студия:
„Аретуза“ (Павле Самарджич)
„Еретик“ (Марко Марчич)
„BuzzBox“ (Стефан Милойкович)
Човекът, отговорен за смесването и мастеринга на албума, е Sebastian Has, полски аудио инженер, който освен всичко друго е студиен инженер и копродуцент на последните издания на Behemoth.

Групата се състои от:
Лука Аранджелович – вокали, Павле Самарджич – китара, Андрия Цветанович – китара, Никола Петрович – бас, Павле Аранджелович – клавиши, Боян Илич – барабани

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото