Dave Grohl стартира музикалния аукцион “PLAY Music Gear Auction”

Dave Grohl mjbekhkgmhejakfaСлед като издаде изключителния проект “PLAY,” Дейв Гроул обяви благотворителната кампания „The Dave Grohl “PLAY” Reverb Auction“ в партньорство със сайта Reverb.com, лидер в онлайн търговията с музикални инструменти. Аукционът ще стартира на 09/10 и ще включва онлайн търг на китари, барабани и други инструменти, носещи автографа на музиканта. Целта на благотворителния аукцион е да подпомогне млади музиканти, които „просто да СВИРЯТ“ (“just PLAY”).

През август месец т.г. Дейв Грол издаде проекта “PLAY”, мини-документален филм в две части, посветен на предизвикателствата и удовлетворението от това да посветиш живота си на музиката и овладяването на даден инструмент. Кулминацията в “PLAY” е 23-минутна пиеса, изсвирена от Гроул на седем различни инструмента. След излизането на „PLAY“ редица звукозаписни студиа в САЩ дариха звукозаписно време на различни млади музиканти и банди. В подкрепа на младите музиканти и групи, Дейв Гроул стартира и благотворителния аукцион с инструменти, носещи неговия автограф и които представляват музикалното оборудване, използвано при създаването на “PLAY”.

“Всеки път, когато взимам хлапетата си от уроците по музика, виждам стаи пълни с деца, които наистина се вълнуват от музиката, изследват инструментите и са част от един невероятен кръг. Вдъхновен съм от целия този процес. Дори сега, на 49 години, продължавам да изследвам и да се развивам в музицирането. Това не е област, която можеш да овладееш напълно. Винаги има ново предизвикателство и винаги се опитваш да подобриш това, което вече си научил и усвоил като музикант“. – споделя Дейв Гроул.

Аукционът ще започне на 09/10 и ще приключи на 21/10 като сайтът Reverb е медиатор на кампанията. Вижте повече на http://Reverb.com/DaveGrohlPLAY

Албумът “PLAY” се издава в лимитиран тираж на ВИНИЛ от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. “PLAY” излиза на 180 гр. винил, с корица включваща фотография на Дейв Гроул, направена по време на звукозаписната сесия на проекта.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото