Германските мелодик блек метъли DARK FORTRESS обявиха, че групата прикючва съществуването си, след близо 30 години на сцена. За щастие всичко завърши благополучно. От групата обявиха, че в края на 2022г. ще направят едно последно турне през май 2023г.

От групата споделиха следното: „R.I.P. DARK FORTRESS 1994-2023″

Трудно е да се повярва, но е вярно. Ще бъде трудно да се справим с последното ни турне. Почти всяко едно шоу е пълно с много специални и верни наши фенове. Да ги видим всяка вечер как полудяват като ни видят е наистина едно невероятно преживяване за нас. Също е единствено по рода си. Ние Ви поздравяваме от дъното на нашите мрачни души, което ще ни напомня за завета, който оставяме след себе си. След като 30 години отказвахме да се предадем„.

Ние също искаме да се поклоним пред нашите приятели от THE SPIRIT и ASPHAGOR. Искаме да благодарим и на нашия антураж – сесийните музиканти от световна класа, както и бившите ни членове, шофьорите на автобусите, както и на целия местен персонал, че бяха с нас през цялото това време„.

Не можехме да си представим по-добър край на тази голяма глава от историята ни. Никога няма да забравим последните две седмици„.