Dani „Filth“ Davey с нова група

Явно краят на Cradle of Filth е факт. Dani Filth обяви новата си група. Тя се нарича Devilment от английския град Ипсуич и наскоро е подписала договор с лейбъла  Nuclear Blast Entertainment. Дебютният им пълноформатен албум със заглавие „The Great And Secret Show“ се очаква да излезе през есента. Дискът е записан в  Grindstone студио в графство Suffolk с продуцент Scott Atkins, който преди това е работил с Cradle Of Filth и с групи като, Behemoth, Amon Amarth, Sylosis и Gama Bomb.
Обложката е нарисувана от Drake Mefestta.

Самият Dani коментира следното по този повод:

„Във възторг съм от факта, че влязох в семейството на Nuclear Blast със своята втора група – приятелите ми от Графството на Вещиците DEVILMENT.
Дебютният ни албум ‘The Great And Secret Show’ ще е едно метал-хорър пътуване.
На обложката е нарисувана сцена на бягство на една от жертвите на Джак Изкормвача. Тя бяга по осветена от луната викторианска пътека към друго, омагьосано място. Някои могат да изтълкуват тази рисунка като спасение на момичето от очакващата я болка, но аз и художника Drake имахме идеята да символизира зовът на тайнственото сред морето на разврата.

Рисунките, които са използвани в изданието разказват по нататъшната история на момичето в омагьосаната земя.

Албумът се нарича ‘The Great And Secret Show’ и е посветен на окултния пулс скрит в дълбините на този свят.
Въображаемо място, където можеш да попаднеш по собствена воля. Това е истина скрита от Вълшебници, фантастичен нощен пейзаж. Страна на Чудесата, плодотворната почва на мъртъвците.“

В състава на Devilment влизат Dani „Filth“ Davey – вокал, Daniel Finch – китара, Colin Parks – китара, Nick Johnson – бас, Aaron Boast – барабани и Lauren Francis – клавишни, вокал.

Първият сингъл на групата „Mother Kali“, както и обложката можете да видите по-долу.

Първото турне на Devilment ще е в края на годината в Европа като съпорт на Lacuna Coil и Motionless in White.

Dani е участвал като гост-музикант в записите на последния сингъл на Motionless in White „Puppets 3 (The Grand Finale)“.


  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото