Дамската банда FRANTIC AMBER с концерт в София

FRANTIC AMBERДамската метъл банда FRANTIC AMBER идва за концерт в София на 19 април!

Шоуто в клуб Live & Loud ще впечатли сериозно привържениците на т. нар. „female fronted” банди, тъй като освен амазонките от FRANTIC AMBER, ще свири и още една група с дама зад микрофона. Това е POKERFACE от Русия. Те ще представят третия  си албум „Game On“, който излезе на 31-ви март и е в традициите на thrash/death метъла.

За баланс, на сцената същата вечер ще се качи и група в по-лек стил – power метълите от САЩ SUNLESS SKY

Турнето, инициирано от FRANTIC AMBER, стартира на 8-ми април в Будапеща. На 19-ти момичетата ще атакуват и София и ще превърнат Live & Loud в ‘бойно поле’, в което всеки, който харесва thrash, death, melodic death и power метъл, ще намери нещо за себе си.

Фронтдамата и основен двигател на бандата – Elizabeth Andrews, събира дами от различни точки на света в меката на тежкия метъл Швеция, където тя лично също е имигрант. След едно EP и три сингъла, които пуска през годините, групата издава дебютния си дългосвирещ албум едва през 2015-а (макар да е активна от 2008-а насам). Албумът носи заглавието „Burning Insight“ и, както се оказа, си заслужава чакането!

FRANTIC AMBER вече са канени на няколко големи фестивала. А и едва ли е случайност, че са съпорт на SIX FEET UNDER за скандинавските им дати през 2013 г., както и факта, че Entombed A.D. избират да поканят момичетата за няколко дати в Швеция в края на миналата година.

Чуйте „Burning Insight“, гледайте някое и друго концертно видео на бандата и ще видите, че Elizabeth обича да изпипва нещата. Още с началните стъпки на бандата тя избира да работи бавно и да напредва с малки крачки. Вероятно е логично да се очаква от професионална балерина да е педантична към това, което прави. А атлетичността й определено й помага и за сценичното представяне, като тя, къде съзнателно, къде не, се опитва да отиде отвъд границите. Това е екстремна (почти) изцяло дамска банда – екзотичен букет от мацки от Швеция, Дания, Япония и Колумбия и един пич зад барабаните и без никакви преувеличения: това си струва да се види на живо!

Всеки, който е бил на концерта на фуриите от Бразилия Nervosa, които свириха в същия клуб миналото лято, не би трябвало да се поколебае и за миг дали да посети събитието в сряда вечер.

Последните новини от лагера на FRANTIC AMBER са, че китаристката Mio Jäger получи лека травма на ръката си на връх рождения си ден на 14-ти април, но бързаме да успокоим всички Ви – тя е добре, положението е под контрол и турнето продължава с пълна пара.

Билетите за вход ще се продават само в клуба преди концерта на цена 13 лв.

Събитието във Facebook

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото