COOL DEN с видеоклип към песента “Лешояд”

София, 22 юли 2022. Както обещаха, момчетата от група Cool Den са готови с видеоклипа към песента “Лешояд”. След  заснемането на “Знам”, сега момчетата втвърдяват малко стила, но с присъщия за групата хумор и сатира.

Песента „Лешояд“ е посветена на склонността на много от медиите да насърчават човешкото съзнание да търси „хляб и зрелища“. “Музикалното произведение цели да иронизира политиката на медиите да засипват зрителите с негативни новини, държейки ги по този начин приковани към екрана.” – споделят момчетата от групата, а Никола добавя “Също така обект на сатирата са и риалити шоутата и всички други лишени от съдържателност ентъртеймънт програми. Върху точно този аспект стъпва и музикалното видео – захаросано, но същевременно леко зловещ контрапункт на агресивния характер на песента”.

Зад заснемането на клипа стои екипа на Студио Разказ с изпълнителен продуцент Мария Цветкова, а режисьор и сценарист на видеото е Мария Колева. Видеото се заснема с подкрепата на Four Elements и с подкрепата на Национален фонд Култура.

Момчетата от групата не спират за почивка, като до края на лятото обещават да пуснат още два видеоклипа, а участията им на живо не спират.

Най – скоро можете да ги видите на:

22 юли – Узана поляна фест, Габрово

24 юли в Барабар, Бургас

31 юли на Neverfest, Варна

 

А за средата на август подготвят и специална свежа изненада!

Повече информация можете да откриете на Facebook страницата на COOL DEN и в Youtube канала на групата!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото